Αναζητούν τον δολοφόνο της Αγραφιώτου σε σεσημασμένους βιαστές

Gazzetta team
Αναζητούν τον δολοφόνο της Αγραφιώτου σε σεσημασμένους βιαστές
Δεκάδες φακέλους σεσημασμένων βιαστών και δραστών σεξουαλικών επιθέσεων έχουν ανασύρει οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Δεκάδες φακέλους σεσημασμένων βιαστών και δραστών σεξουαλικών επιθέσεων έχουν ανασύρει οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναζητώντας ίχνη του δολοφόνου της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη.

Ο αριθμός αυτών των ατόμων είναι αρκετά μεγάλος στην Αττική,με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται σε εκείνους που έμεναν ή είχαν ακτίνα δράσης στο Μαρούσι και περιοχές των βορείων προαστίων. Οι ύποπτοι έχουν τοποθετηθεί σε «ομόκεντρους» κύκλους, με τον πρώτο να περικλείει το Μαρούσι και οι υπόλοιποι ανοίγουν γύρω από αυτόν. Οι αστυνομικοί εξελίσσοντας τις έρευνες σε αυτό το πεδίο θα προβαίνουν σε αναζήτηση αυτών των ατόμων, και σταδιακά θα περνούν στους επόμενους κύκλους, έχοντας αποκλείσει υπόπτους από τους προηγούμενους.

Από τον πρώτο κύκλο του Αμαρουσίου αλλά και από τους επόμενους θα εντοπίσουν την μεθοδολογία εκδήλωσης των επιθέσεων προκειμένου να την συγκρίνουν με αυτή που επέδειξε ο δολοφόνος της άτυχης γυναίκας. Προτεραιότητα δίνεται φυσικά σε εκείνους που επέδειξαν ιδιαίτερη βιαιότητα στις επιθέσεις που οδήγησαν σε βιασμό ή ασέλγεια. Σε εκείνους που είχαν συγκεκριμένα σημεία δράσης, και κυρίως σε αυτούς που έστηναν «ενέδρα» στα θύματά τους σε χώρους καταστημάτων ή υπογείων γκαράζ, όπως και κλιμακοστασίων.

Όταν σχηματιστεί λίστα υπόπτων θα αρχίσει η αναζήτησή τους προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκονταν την ημέρα εξαφάνισης της Ελευθερίας Αγραφιώτη, ενδεχομένως να κληθούν προκειμένου να εξεταστούν, ίσως ακόμη να γίνει και λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να εξεταστεί και συγκριθεί με πλήθος των ανόμοιων DNA που έχουν εντοπιστεί στο κλιμακοστάσιο του μαρτυρίου της άτυχης γυναίκας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για κατά συρροή μανιακό βιαστή, επιχείρησαν να εξηγήσουν γιατί δεν προέβη σε μία νέα επίθεση το χρονικό διάστημα των 34 ημερών μέχρι τον εντοπισμό της σορού, και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πιθανόν ο δράστης έφθασε για πρώτη φορά στο έγκλημα, και ενδεχομένως βρίσκεται σε ένα στάδιο συνειδητοποίησης της πράξης του, η οποία αν διαπιστώσει πως του «άρεσε», δεν αποκλείεται να επαναλάβει…

Την ίδια ώρα αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση λαμβάνουν δεκάδες καταθέσεις από άτομα που είχαν πρόσβαση στο υπόγειο γκαράζ και το κλιμακοστάσιο που δολοφονήθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτη, σε μία προσπάθεια αναζήτησης πληροφοριών για την επίμαχη μέρα της δολοφονίας.

Παράλληλα επιστρατεύτηκαν τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για να διαπιστώσουν αν μπορεί να γίνει ανάσυρση σβησμένων εικόνων από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, που κρατούσε δεδομένα μόνο για 10 ημέρες. Από την πρώτη προσπάθεια διαπιστώνεται ότι η αποθήκευση δεν γινόταν σε σκληρούς δίσκους ή usb αλλά σε απλά καταγραφικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη αυτό το χρονικό «πισωγύρισμα».

Τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων και ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια συνεχίζουν την αναζήτηση DNA του δολοφόνου στα… νύχια της άτυχης γυναίκας που πάλεψε σθεναρά μαζί του και ενδεχομένως του είχε καταφέρει κάποιο πλήγμα. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, για την σύνδεση του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου με το έγκλημα της 69χρονης, οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμη την συμμετοχή του σε αυτό.

Πηγή: thetoc.gr