Δεύτερες σκέψεις μετά το «αντάρτικο» του ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore

Gazzetta team
Δεύτερες σκέψεις μετά το «αντάρτικο» του ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore
Η διάταξη προκάλεσε κριτική και από την Αυγή.

Προβληματισμός για ενδεχόμενες αλλαγές στη διάταξη για τις off shore υπάρχει πλέον στην κυβέρνηση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και για απόσυρση της διάταξης.

Η διάταξη που προκάλεσε κριτική και από την Αυγή, την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ήδη εκφράζονται αντιρρήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η Αυγή σήμερα είχε τίτλο «Οφσάιντ με τις off shore», επικρίνοντας ευθέως την κυβέρνηση για την εν λόγω ρύθμιση.

Υποστηρίζει ότι αποτελεί «Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και "εξωχώριας" οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και φορολογικά συνεργάσιμους» και επισημαίνει: «Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε "φορολογικά συνεργάσιμα" κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες "φορολογικοί παράδεισοι", σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Η Αυγή προσθέτει ότι: «Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».

Αντιρρήσεις για τη διάταξη φέρονται να έχουν εκφράσει και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των οποίων Θανάσης Παπαχριστόπουλος ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM συγνώμη γιατί δεν πήρε χαμπάρι τη διάταξη και ταυτόχρονα ζήτησε την απόσυρση της. Υπήρξαν αντιδράσεις και από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας όπως ο κ. Δημαράς που προέρχεται από τους Οικολόγους και ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός. Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και ο Γιάννης Μπαλάφας.


Πηγή: newsbeast.gr