Λεβέντης: Ο Τσίπρας μου πρότεινε πέντε υπουργεία για να μπω στην κυβέρνηση

Gazzetta team
Λεβέντης: Ο Τσίπρας μου πρότεινε πέντε υπουργεία για να μπω στην κυβέρνηση
Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λέγοντας πως είναι «ένας πρωθυπουργός που δεν έκανε ούτε για υπουργός»

«Η αξιολόγηση θα γινόταν, ήταν μία δωρεά των Ευρωπαίων στην Ελλάδα. Υπό αυστηρά κριτήρια δεν δικαιούμασταν να πετύχει η αξιολόγηση. Έξι χρόνια κοροϊδεύουμε. Καμία κυβέρνηση δεν έκανε μεταρρυθμίσεις» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο Star. Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα εφαρμόσει τα μέτρα, ενώ τα νομοσχέδια που έφερε είναι αδιανομή.

«Το παιχνίδι είναι χαμένο για την Ελλάδα αν μείνουμε εδώ. Όση μετάλλαξη κι αν έχει υποστεί ο Τσίπρας δεν θα πείσει ούτε εδώ ούτε έξω» προειδοποίησε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Κριτική μιλώντας για τον πρόεδρο της ΝΔ και το ενδεχόμενο συνεργασίας είπε πως «είναι πρακτικά αδύνατον να συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη... Όλα τα χρόνια είχα κάποια λάβαρα στη ζωή μου. Τα λάβαρα του Κέντρου. Μπορώ τώρα να πάω με τον υιό Μητσοτάκη;».

«Δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου», συμπλήρωσε. Ο κ. Λεβέντης άσκησε κριτική και στη Νέα Δημοκρατία καθώς υποστήριξε ότι «έχει θερμόαιμους στο κόμμα που του λένε άσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει και μετά ερχόμαστε εμείς».

Επίσης, ασκώντας έντονη κριτική προσωπικά στον κ. Τσίπρα σχολίασε ότι είναι «ένας πρωθυπουργός που δεν έκανε ούτε για υπουργός» ενώ συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας μου πρότεινε πέντε υπουργεία και το απέρριψα» λέγοντας ότι η πρόταση του έγινε «απευθείας και όχι μέσω του Αλέκου Φλαμπουράρη».

«Θα μπορούσα τώρα να είμαι στη θέση του Καμμένου, να έχω πέντε υπουργεία» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Ερωτηθείς για το αν θα ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο απάντησε αρνητικά και σχολίασε ότι «καλώς υπέκυψε η κυρία Γεννηματά γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας».

Πηγή: protothema.gr