Αυτή η τσάντα πουλήθηκε για πάνω από 300.000 δολάρια (pics)

Gazzetta team
Αυτή η τσάντα πουλήθηκε για πάνω από 300.000 δολάρια (pics)
Ο οίκος δημοπρασιών Christie's την έχει χαρακτηρίσει κομμάτι της ιστορίας της μόδας.

Πρόκειται για την λευκή ματ Diamond Himalaya Niloticus Crocodile τσάντα Birkin, με λευκόχρυσο και διαμάντια, η οποία πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε τη Δευτέρα. Ασιάτης συλλέκτης έδωσε 300.168 δολάρια για την αποκτήσει, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για την ακριβότερη τσάντα που έχει πουληθεί ποτέ.

«Τα διαμαντένια κομμάτια που δημιουργεί η Hermes είναι εξαιρετικά, αλλά καμία τόσο ξεχωριστή, όσο η Himalaya», ανέφερε ανακοίνωση του Christie's, πριν από τη δημοπρασία. «Θεωρείται ότι μόνο 1-2 τέτοιες τσάντες κατασκευάζονται κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο», σημείωνε ακόμη ο οίκος δημοπρασιών.

Η πώληση αυτή ξεπέρασε το ρεκόρ των 222.000 δολαρίων που δόθηκαν πέρυσι για μία φούξια Hermes Birkin με διαμάντια.

Η σπανιότητα αυτών των τσαντών, η ποιότητα του δέρματος και της κατασκευής, όπως και το στιλ τους συμβάλουν στο να έχουν γίνει οι πολυτιμότερες στον κόσμο σήμερα, εξήγησε στo CNN η εκτιμήτρια Ελεν Φέντελμαν. Παράλληλα, το γεγονός ότι είναι αναγνωρίσιμες, χωρίς να φέρουν κάποιο μεγάλο σήμα, τις κάνει πιο ελκυστικές, πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας βέβαια ότι και το έξυπνο μάρκετινγκ της εταιρείας βοηθά.

«Η ιδέα ότι είναι τόσο σπάνιες τις κάνει ακόμη πιο επιθυμητές. Είναι η φύση του ανθρώπου να θέλει αυτό που άλλοι δεν μπορούν να έχουν», ανέφερε η Φέντελμαν.


Πηγή: iefimerida.gr