Κίνδυνος να ματαιωθούν όλες οι κρουαζιέρες στον Πειραιά

Gazzetta team
Κίνδυνος να ματαιωθούν όλες οι κρουαζιέρες στον Πειραιά
Το ενδεχόμενο διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιέρας να προχωρήσουν σε ματαιώσεις προσεγγίσεων στο λιμάνι του Πειραιά, αν συνεχιστεί η απεργία των λιμενεργατών, δεν αποκλείει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κοντές.

Ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ τονίζει ότι λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων το τελευταίο διάστημα στην Κωνσταντινούπολη πολλές εταιρείες κρουαζιέρας επέλεξαν ως λιμάνι αφιξοαναχώρησης (homeporting) τον Πειραιά, ωστόσο αυτή τη στιγμή αν στον Πειραιά καταπλεύσουν ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια με 5.000 άτομα δεν υπάρχουν υπάλληλοι αλλά ούτε ειδικά οχήματα να μεταφέρουν αποσκευές. Κάποιες εταιρείες προσπαθούν να προσεγγίζουν στο Λαύριο αλλά αν δέσει στο λιμάνι ένα κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί ταυτόχρονα δέσει άλλο ανέφερε ο κ. Κόντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ήδη τις τελευταίες ημέρες κάποιες εταιρείες έχουν ήδη σε αλλαγή σχεδίων.

Η Ένωση Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς όλους τους φορείς να τηρηθούν πολιτικές και να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να μην χαθούν τα οφέλη από τη δραστηριότητα του κλάδου αυτού του θαλάσσιου τουρισμού.

«Πιστεύουμε ότι επελέγη λάθος τρόπος και χρόνος για τις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς «τραυματίζεται» η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, ενόψει, μάλιστα της θερινής τουριστικής περιόδου, καθώς επίσης και της εισαγωγής πολλών εποχιακών εμπορευμάτων, αλλά και της διοργάνωσης της μεγαλύτερης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, των «Ποσειδωνίων 2016» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κροκίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ αναφέρει ότι με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα διαμαρτυρίας των Σωματείων των υπαλλήλων των λιμανιών για την προάσπιση των συμφερόντων τους, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το πώς θα εξελιχθεί η παρούσα δυσμενής κατάσταση.

Πηγή: newsit.gr