Το smartphone σου μάλλον έχει 7.000 είδη βακτηρίων πάνω του

Gazzetta team
Το smartphone σου μάλλον έχει 7.000 είδη βακτηρίων πάνω του
Το smartphone δεν έχει μόνο επικίνδυνη ενέργεια για τον οργανισμό, αλλά με την καθημερινή επαφή γεμίζει από βακτήρια του δέρματος που προκαλούν φλεγμονή.

Το ανθρώπινο δέρμα είναι ένας φορέας μικροοργανισμών και κυρίως βακτηρίων. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι ακίνδυνα και μπορεί να προσφέρουν και σε μία λειτουργία του. Το ζήτημα είναι ότι η «ακινδυνότητα» τους ισχύει μόνο για συγκεκριμένες ποσότητες. Όταν αυτές οι ποσότητες αυξηθούν, τότε μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή. Και μια κύρια πηγή γι΄αυτό είναι και το smartphone σου.

Η δρ. Erin Gilbert, δερματολόγος, διεξήγαγε έρευνα με την ομάδα της πάνω σε συσκευές smartphone και tablet, και το πόρισμα ανέδειξε την οθόνη περισσότερο, αλλά και τα υπόλοιπα σημεία, ως εστίες υψηλής συγκέντρωσης βακτηριδίων.

Από τα τρία τρισεκατομμύρια βακτηρίων που υπάρχουν στο σώμα μας, ένας μεγάλος αριθμός μεταφέρεται στις συσκευές μέσω της επαφής και βρέθηκε ότι από τα 7.000 βακτήρια που υπάρχουν πάνω στο κινητό, είναι 3 που αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Στρεπτόκοκκος, σταφυλόκοκκος και κορυνοβακτηρίδια. Αυτά τα τρία όταν έρθουν σε επαφή με το μάγουλο μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή στο δέρμα και «ραγίσματα» στο πρόσωπο, ιδίως αν μιλάμε για ένα μακιγιαρισμένο πρόσωπο, όπως πολλών γυναικών.

Η ακμή είναι αποτέλεσμα της χρήσης του smartphone και γι΄αυτό κρίνεται ως απαραίτητος ο καθημερινός καθαρισμός με το υγρό.

Πηγή: toratora.gr