Βίος και πολιτεία η σπείρα των τσιγγάνων που δρούσε στην Κορινθία

Gazzetta team
Βίος και πολιτεία η σπείρα των τσιγγάνων που δρούσε στην Κορινθία
Τρεις τσιγγάνοι συνελήφθησαν στην περιοχή Κρητικά της Αρχαίας Κορίνθου μετά από μια ληστεία και την περιπετειώδη καταδίωξη που ακολούθησε από άνδρες της Ασφαλείας.

Μέλη της επικίνδυνης συμμορίας που σκόρπιζε τον τρόμο από τον περασμένο Μάρτιο στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ήταν οι τρεις τσιγγάνοι που συνελήφθησαν στην περιοχή Κρητικά της Αρχαίας Κορίνθου μετά από μια ληστεία και την περιπετειώδη καταδίωξη που ακολούθησε από άνδρες της Ασφαλείας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ο.Π.Κ.Ε..

Πρόκειται για τους κακοποιούς που πυρπόλησαν το κλεμμένο όχημα αυτοκίνητο μάρκας BMW στο οποίο επέβαινε, όταν ξέφυγαν από καταδίωξη στον Ισθμό και τις γύρω περιοχές και μετά ακινητοποίησαν τον οδηγό ενός αγροτικού με την απειλή καραμπίνας, τον χτύπησαν με τον υποκόπανο και διέφυγαν με αυτό.


Οι τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 21, 37 και 43 χρόνων που έπεσαν λίγο αργότερα στα χέρια των αστυνομικών, παρά την αντίσταση που προέβαλαν, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, εμπρησμό, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δύο 22χρονοι συνεργοί τους που αναζητούνται. Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν έξι ληστείες και τρεις κλοπές σε σπίτι και οχήματα στα χωριά της Κορινθίας, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής.

Οι δράστες είχαν ληστέψει ακόμη στις 19 Μαρτίου την υπάλληλο και έναν πελάτη καταστήματος τροφίμων σε κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας, στις 22 Μαΐου τον υπάλληλο ενός βενζινάδικου στο 103ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών, την επόμενη ημέρα την ιδιοκτήτρια και τέσσερις πελάτες μιας κάβας στο 64ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών και πήραν χρήματα, τρεις φιάλες οινοπνευματωδών και δύο κούτες τσιγάρων και το ίδιο βράδυ λήστεψαν τους ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων στο 33ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών.

Ακόμη, είχαν διαρρήξει ένα σπίτι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων και είχαν κλέψει δυο οχήματα από κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων και από τα Μέγαρα, ένα από τα οποία το BMW που πυρπόλησαν. Η αξία της λείας τους από ληστείες και κλοπές, που ήταν χρήματα, χρυσαφικά, κινητά και εμπορεύματα, υπολογίζεται σε 8.000 ευρώ. Η έρευνα της Ασφαλείας Κορίνθου συνεχίζεται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης της σπείρας.