Τσακαλώτος στους θεσμούς: 8 προαπαιτούμενα δεν θα περάσουν

Gazzetta team
Τσακαλώτος στους θεσμούς: 8 προαπαιτούμενα δεν θα περάσουν
Νέα εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης-Θεσμών, αφού με επιστολή του στους δανειστές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει πως οκτώ από τα προαπαιτούμενα δεν γίνεται να υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του προς τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί (Κομισιόν), τον Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και τον Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) περιγράφει διαμηνύει ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες της συμφωνίας που υπάρχουν, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τις υλοποιήσει. Οπως αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ οκτώ από τα προαπαιτούμενα δεν θα περάσουν είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.
Παράλληλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτπς ενημερώνει τους Θεσμούς σε ποια θέματα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα και σε ποια θεωρεί πως χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υλοποιήσει:

  • Τα ενεργειακά και συγκεκριμένα τον ΑΔΜΗΕ, για τον οποίο οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το υπάρχον. Επί της ουσίας, ζητούν την ιδιωτικοποίησή του.
  • Τα ειδικά μισθολόγια. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να αρνείται να πάρει πίσω τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα να "ξεπαγώσουν" τα ειδικά μισθολόγια έως τις 31 Δεκεμβρίου.
  • Υπάρχει επίσης το θέμα με το αίτημα των θεσμών να καταργηθεί η κατηγορία των συντάξεων που δίνονται για λόγους ατυχημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr