Η κωδική ονομασία ”2+4%”, είναι η πρόταση του Μητσοτάκη

Gazzetta team
Η κωδική ονομασία ”2+4%”, είναι η πρόταση του Μητσοτάκη
Τη «Συμφωνία Αλήθειας με την κοινωνία και την Ευρώπη» αρχίζει να προβάλλει η Νέα Δημοκρατία που έχει στον πυρήνα της το 2% (πρωτογενές πλεόνασμα) + 4% (ανάπτυξη).

Τη «Συμφωνία Αλήθειας με την κοινωνία και την Ευρώπη» αρχίζει να προβάλλει η Νέα Δημοκρατία που έχει στον πυρήνα της το 2% (πρωτογενές πλεόνασμα) + 4% (ανάπτυξη).

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος αισθητή την επιχείρηση προβολής της γαλάζιας πρότασης, την οποία θα παρουσιάσει και αύριο στο Λουξεμβούργο στη Γερμανίδα ΚαγκελάριοΆνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, θα γίνουν δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη, ότι πέρα από την αρνητική ψήφο προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει και η θετική ψήφος και ειδικά για τη Ν.Δ. υπάρχει και πρόταση, αξιόπιστη, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ν.Δ. για το σχέδιό της θα γίνεται παράλληλα με την επίθεση στην κυβέρνηση, όπως έκανε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Π.Ε. που επέμεινε σε εκλογές και ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη λεγόμενη, «στρατηγική του ώριμου φρούτου», εξηγώντας «το φρούτο έχει ήδη σαπίσει. Και στη σήψη του δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα».

«Να αξιοποιήσουμε τους μήνες του καλοκαιριού και να εντείνουμε προσπάθειά μας... Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο πάνθεον των αποτυχημένων πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα προς τα πίσω, είναι πλέον απαξιωμένος» είπε και έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα.

Ποιο είναι αυτό το σχέδιο που θα προβληθεί κωδικοποιημένα;

Υπάρχει άλλος δρόμος από την καταστροφική κατηφόρα που σέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τη χώρα;

Ας μιλήσουμε για το διαφορετικό δρόμο. Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα της πενταετίας 2017 -2021. Για τις δυνατότητες της χώρας μας. Για όλα όσα μπορούμε να επιτύχουμε με τη δική μας πολιτική πρόταση. Μέσα από μια συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία. Αλλά και με μια νέα συμφωνία αλήθειας με τους εταίρους μας.

Πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ, αντί για 3,5% του ΑΕΠ.

Το σημείο αφετηρίας αυτής της νέας συμφωνίας αλήθειας πρέπει να είναι η διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3.5% για τα επόμενα 15 χρόνια. Τέτοια πλεονάσματα είναι εφικτά για σύντομες περιόδους, αλλά είναι αδύνατον να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα.

Καμία χώρα δεν το έχει πετύχει και είναι παράλογο να ζητείται κάτι τέτοιο από την Ελλάδα. Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2%. Οι συνθήκες είναι ώριμες για μία μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. «Εμείς θα σας δώσουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις και εσείς θα δεσμευθείτε σε λίγο χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα».

Ρυθμός ανάπτυξης 4% την επόμενη πενταετία 2017 – 2021.

Εμείς θα πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και εσείς θα μας δώσετε μία ρύθμιση του χρέους που να εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποπληρωμής του χωρίς να στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία.

Πως θα επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ;

Ο στόχος του 4% είναι εφικτός, αλλά όχι με το μείγμα πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και σίγουρα όχι με αυτήν την Κυβέρνηση.

Πως θα προέλθει; Με τα ακόλουθα βήματα:

  • Δημοσιονομική πειθαρχία = Συγκράτηση δαπανών και μείωση φόρων
  • Μείωση φόρων = Αύξηση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ, από 11% του ΑΕΠ περίπου σήμερα
  • Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις = Ο ΟΟΣΑ στην φετινή έκθεσή του για την ελληνική οικονομία υπολογίζει ότι, αν προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μπορεί να αυξήσουν το ΑΕΠ κατά 13,8% τα επόμενα χρόνια
  • Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις = Αύξηση ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενίσχυση της εξωστρέφειας, αύξηση εξαγωγών κατά 10% περίπου ετησίως
  • Αύξηση επενδύσεων και εξωστρέφειας = Αύξηση απασχόλησης, μείωση ανεργίας. 120.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, 600.000 συνολικά στην πενταετία.
  • Αύξηση επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών και αύξηση απασχόλησης = 213 δις ευρώ ΑΕΠ το 2021, από 175 δις ευρώ το 2016.

Τι σημαίνει για τους Έλληνες πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ και ανάπτυξη 4%;

2% συν 4%, πρέπει να είναι οι στρατηγικοί στόχοι για τη χώρα για να σπάσει οριστικά ο κύκλος της στασιμοχρεοκοπίας. Για να υπάρξει πραγματική προοπτική εξόδου από την κρίση. 4% για τα επόμενα πέντε συνεχόμενα χρόνια σημαίνει ότι το 2021 το ΑΕΠ της χώρας μας, αυξανόμενο κατά 4% το χρόνο, θα είναι 213 δις ευρώ. 213 δις ευρώ ΑΕΠ σημαίνει 1.900 ευρώ όφελος για κάθε νοικοκυριό ανά έτος.

Σημαίνει 120.000 νέες θέσεις εργασίας ανά έτος. Αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Οτιδήποτε λιγότερο – ακόμη και στο μαύρο χάλι που έχει φέρει σήμερα τη χώρα η συγκυβέρνηση - υπονομεύει τις δυνατότητες της Ελλάδας και θα πρέπει να θεωρείται αποτυχία.

«Αυτός είναι ο πήχης: 4% το χρόνο. Κάθε χρόνο μέχρι τουλάχιστον το 2021. Στη Νέα Δημοκρατία αυτό είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ως Κυβέρνηση. Απέναντι σε αυτό το στόχο θέλουμε να μετρηθούμε και να αξιολογηθούμε» λένε στο επιτελείο του.

Πηγή: thetoc.gr