Η Βουλγαρία επιστρέφει 53 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η Βουλγαρία επιστρέφει 53 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η Βουλγαρία συνέλαβε 53 Αφγανούς πρόσφυγες το Σάββατο, σε τρένο από την Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι θα τους επιστρέψει στη χώρα μας, προκειμένου να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε άλλους που μπορεί να θέλουν να επιχειρήσουν το ίδιο.  

Η Βουλγαρία επιστρέφει 53 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Μετά από την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης και με δεδομένο ότι είναι κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, η Σόφια φοβάται ότι οι πρόσφυγες θα στραφούν προς τη Βουλγαρία, επιχειρώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

«Ολοι τους έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και θα επιστραφούν εκεί», δήλωσε αναφερόμενος στους 53 Αφγανούς ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Κοστόφ, ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι 34 μετανάστες συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής.

«Στέλνοντάς τους πίσω στην Ελλάδα θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους όσοι έχουν επιλέξει αυτή τη διαδρομή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι στέλνει στρατιώτες για να ενισχύσουν τη φύλαξη των συνόρων, ώστε να επιτραπεί η είσοδος προσφύγων.

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet