Ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Gazzetta team
Ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα με τους δυο κατηγορούμενους Ρουμάνους να αρνούνται την εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Δεκαεπτά μήνες μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιας δολοφονία του 85χρονου συγγραφέα, στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν ο 27χρόνος, Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρόνος, Κοσμίν Γκαϊτάν οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Οι δυο νεαροί ακολουθώντας την ίδια υπερασπιστική γραμμή από την ημέρα της σύλληψης τους, ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο για το έγκλημα, και φέρονται να βρίσκονται στα μαχαίρια με αποτέλεσμα η… σύγκρουση ενώπιον του Δικαστηρίου να μοιάζει αναπόφευκτη.

«Δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο να κάνω κάτι τέτοιο, κυρίως στον Μένη αλλά και σε κανέναν άλλο. Είμαι τόσο χρόνια στην Ελλάδα και ούτε κλέφτης είμαι, ούτε αλήτης» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο 27χρόνος Ρουμάνος ο οποίος φέρεται να είχε στενή σχέση με τον συγγραφέα. Αλλά και ο 30χρονος συγκατηγορούμενος του αρνήθηκε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα λέγοντας: «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω κάνει τίποτα. Μόνο δούλεψα».

Ο Θανάσης Φουσκαρίνης, φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα ήταν ο πρώτος μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο καθώς ήταν εκείνος που εντόπισε το άψυχο σώμα του άτυχου συγγραφέα. Όπως περιέγραψε εκείνο το βράδυ ο συγγραφέας του είπε πως θα πήγαινε για λίγο στο διαμέρισμα του προκειμένου να πάρει το χάπι του και του ζήτησε να τον περιμένει καθώς θα επέστρεφε για να πιούν καφέ σε ζαχαροπλαστείο της Φωκίονος Νέγρη. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως άρχισε να ανησυχεί όταν ο φίλος του καθυστέρησε να επιστρέψει και τον αναζήτησε στην πολυκατοικία του. Ωστόσο, όπως είπε, στα επίμονα χτυπήματα του κουδουνιού δεν πήρε απάντηση με αποτέλεσμα, μετά από περίπου μία ώρα, και αφού βρήκαν κλειδιά μαζί με τον εξ αγχιστείας ανιψιό του συγγραφέα μπήκαν στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα...» είπε ο μάρτυρας ο οποίος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης του 27χρόνου Ρουμάνου, σχετικά με την ερωτική ζωή του συγγραφέα και τη σχέση του με τον κατηγορούμενο.

Ο μάρτυρας απάντησε πως ο κατηγορούμενος με τον συγγραφέα είχαν μία στενή, ερωτική, σχέση και μάλιστα υποστήριξε ότι ο Μένης Κουμανταρέας τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό ήθελε να διακόψουν την επαφή τους διότι εκείνος του ζητούσε συνεχώς χρήματα.

Πηγή: thetoc.gr