Ο Κυρίτσης επιμένει στον ανένδοτο εναντίον του «Ναι»

Gazzetta team
Ο Κυρίτσης επιμένει στον ανένδοτο εναντίον του «Ναι»
Τι και αν προκάλεσε σάλο με άρθρο του στην Αυγή ο βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης για την επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα, ο ίδιος δεν κάνει βήμα πίσω.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ουσιαστικά επανέλαβε το ίδιο, αφού επιμένει στη θέση του. «Εννοούσα τα ευπορότερα στρωματά, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του ‘Ναι’ στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι λαϊκές δυνάμεις που ψηφίσαν «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου αλλά ψηφίσαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο.

Ωρες μετά την ορκωμοσία του ως βουλευτής, ο Γιώργος Κυρίτσης όχι μόνο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων τάχθηκαν υπέρ του «Μένουμε Ευρώπη», αλλά ομολόγησε ότι είναι συνειδητή επιλογή να τους πλήξουν οικονομικά.

Μέσω άρθρου του στην «Αυγή», ο κ. Κυρίτσης κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων», γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

«Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το "βαρκιζαϊκό σχήμα", η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης σε άλλο σημείο.

Πηγή: koolnews.gr