Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο «δράκος» του Αμαρουσίου

Gazzetta team
Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο «δράκος» του Αμαρουσίου
Σε περίπτερο στο Γαλάτσι φέρεται να εργαζόταν ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου, ο οποίος είχε επιτεθεί σε 5 γυναίκες

Σε περίπτερο στο Γαλάτσι φέρεται να εργαζόταν ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου, ο οποίος είχε επιτεθεί σε 5 γυναίκες, σκορπίζοντας τον φόβο και τον τρόμο στην περιοχή.

Ο 30χρονος δεν έχει ιστορικά ψυχιατρικών προβλημάτων ούτε παίρνει κάποια φάρμακα. Στην αρχή αρνιόταν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, στη συνέχεια όμως ομολόγησε τις πράξεις του στους αστυνομικούς , επικαλούμενος ερωτική απογοήτευση.

Ο 30χρονος δεν έδωσε πειστική απάντηση για τη νυχιά που έχει από το μέτωπο ως το μάγουλο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έγινε στο ξύρισμα, ωστόσο, το τελευταίο θύμα του δράκου του Αμαρουσίου από τα πρώτα πράγματα που υποστήριξε ήταν ότι τον έγδαρε στο πρόσωπο με τα νύχια της.

Ο 30χρονος μένει μαζί τους γονείς του και τον αδερφό κοντά στην περιοχή, όπου έκανε τις επιθέσεις.

Πως έγινε η σύλληψη

Λίγο πριν τις 7 το πρωί ο άνδρας επιτέθηκε σε μια γυναίκα, σε πάρκο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στη συμβολή των οδών Αγράφων και Ελευθερίας στο Μαρούσι.

Η γυναίκα όμως αντέδρασε και έβαλε τις φωνές σηκώνοντας όλη τη γειτονιά στο πόδι.

Ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά μερικά στενά πιο κάτω στη συμβολή Καποδιστρίου και Κηφισίας, πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε γίνει πριν δύο μέρες η διπλή επίθεση σε γυναίκες, συνελήφθη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το θόρυβι που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες άλλαξε κάπως το παρουσιαστικό του φορώντας κυρίως μαύρα ρούχα, ενώ προμηθεύτηκε την μονωτική ταινία για να φιμώνει τα υποψήφια θύματά του.

Η συγκλονιστική κατάθεση ενός θύματος

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις στιγμές που πέρασε η 38χρονη Εύη στα χέρια του επίδοξου βιαστή της. Ήταν ένα από τα δύο θύματα, το πρωί της Δευτέρας, σε υπόγεια διάβαση του Αμαρουσίου. Μια καθημερινή διαδρομή προς τη δουλειά κατέληξε σε εφιάλτη.

Η Εύη ξεκινά την περιγραφή της: «Εγώ μένω Φιλοθέη και κατευθυνόμουν προς την πλευρά της Κηφισίας, στο ρεύμα προς την Κηφισιά, οπότε έπρεπε να περάσω από την υπόγεια διάβαση γιατί είναι πιο εύκολο από το να ανέβω στο φανάρι του Υγεία.

Περνάω τον Βασιλόπουλο κατεβαίνω τα σκαλιά, τσεκάρω μπροστά μου γιατί πάντα τσεκάρω ποιον έχω μπροστά μου και πίσω μου. Μπροστά μου έχω δύο κυρίες μεγάλης ηλικίας και πίσω μου έχω έναν νεαρό γύρω στα 25 με 30 χρονών. Ήμασταν τέσσερα άτομα στην διάβαση. Ήταν 08:00 το πρωί και κατευθυνόμουν στη δουλειά μου».

Στη συνέχεια η 38χρονη αφηγείται ψύχραιμα πως εκδηλώθηκε η επίθεση: «Κάποια στιγμή όπως ανέβαινα τα σκαλιά και λίγο πριν φθάσω στην έξοδο, στο τελευταίο σκαλοπάτι, καταλαβαίνω δύο χέρια να με πιάνουν και να με τραβούν προς τα πίσω και να προσπαθούν να με ρίξουν κάτω.

Εκείνη τη στιγμή τρομοκρατήθηκα και πήγα να πέσω με το κεφάλι κάτω. Έστρεψα το σώμα μου προς τα μπροστά, φωνάζοντας δυνατά, ωστόσο έπεσα κάτω με την πλάτη, με αποτέλεσμα να χτυπήσω, αλλά ταυτόχρονα είδα και το πρόσωπό του.

Αυτός προσπαθούσε να με τραβήξει από τα πόδια, από τα χέρια, να με τραβήξει από το μπουφάν και να με σπρώξει προς την υπόγεια διάβαση. Εγώ έφερα αντίσταση, άρχισα να φωνάζω βοήθεια πολύ δυνατά, αλλά δυστυχώς εκείνο το σημείο επειδή έχει πάρα πολύ κίνηση ήταν δύσκολο να με ακούσουν».

Ακολούθησα η πάλη με τον δράστη και η προσπάθειά του να την τραβήξει σε απόμερο σημείο της διάβασης. Η Εύη περιγράφει: «Παλέψαμε περίπου 1-2 λεπτά σίγουρα. Άρχισε κάποια στιγμή να τρομοκρατείται και να φεύγει προς τα κάτω και εγώ να προσπαθώ να μαζέψω την τσάντα μου τουλάχιστον γιατί κατάλαβα ότι τελικά δεν ήθελε την τσάντα μου, η οποία ήταν δίπλα του και δεν την πήρε, ήθελε πιο πολύ να με τραβήξει προς την διάβαση και επειδή δεν το κατάφερε άρχισε να φεύγει γρήγορα».

Το 38χρονο θύμα του επίδοξου βιαστή έμεινε έκπληκτο διαπιστώνοντας ότι ο δράστης δεν έφευγε: «Παίρνω την τσάντα μου γρήγορα και όπως πάω να σηκωθώ βλέπω ότι είχε κοντοσταθεί λίγο πιο κάτω και με κοιτούσε. Φώναζα ότι θα καλέσω την αστυνομία, τον έβριζα, αλλά εκείνος τίποτα. Και εκείνη τη στιγμή περνά ένας ταξιτζής που μου ρωτά τι έπαθα, μπαίνω γρήγορα μέσα στο ταξί για να σωθώ».

Πηγή: thetoc.gr