+slo-gun

Αντιδράσεις των καρκινοπαθών για τις ασυναρτησίες του Καρανίκα!

Αντιδράσεις των καρκινοπαθών για τις ασυναρτησίες του Καρανίκα!

Αντιδράσεις των καρκινοπαθών για τις ασυναρτησίες του Καρανίκα!

Σε μια χώρα που τα λείψανα ενός αγίου περιφέρονται σε νοσοκομεία, οι απόψεις του κ. Καρανίκα αναφορικά με τον καρκίνο έρχονται να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα της παράνοιας!

Την έντονη αντίδραση των συλλόγων καρκινοπαθών και τον ανθρώπων που νοσούν προκάλεσε ο… εξυπνάκιας Νίκος Καρανίκας που από άνεργος σερβιτόρος φαίνεται πως έγινε και γιατρός. Εξάλλου, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι έχει γνώμη για τον καρκίνο και τη θεραπεία του που θεωρεί πως γίνεται με ναρκωτικά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών Ζωή Γραμματόγλου σε δηλώσεις της στο protothema.gr ξεσπά και τονίζει πως «τους ανθρώπους με καρκίνο να τους αφήσουν ήσυχους και να μην τους πετούν σαν ένα τσουβάλι από πατάτες».

Καυστική και ιδιαίτερα επικριτική για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, η κυρία Γαμματόγλου διερωτάται με ποια επιστημονική ιδιότητα ο κ. Καρανίκας αναφέρει αυτά τα πράγματα ως θεραπεία.

«Δεν ξέρω αν έχει σώας τας φρένας ο κ. Καρανίκας. Δηλαδή σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο να βγαίνει κάποιο στέλεχος και να λέει αυτά τα πράγματα, τι να πω; Με τι ειδικότητα τα είπε αυτά ο κ. Καρανίκας του ιατρού; Είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού αλλά σε θέματα υγείας τον λόγο έχουν οι γιατροί και η επιστήμη. Εάν ο κάθε σκιτζής βγαίνει και λέει ότι του κατέβει, όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά κάνει κακό στους ανθρώπους που αυτή την στιγμή βρίσκονται στον δρόμο αυτόν για να ζήσουν. Έχω νοσήσει η ίδια από καρκίνο του μαστού» λέει.

Και συνεχίζει: «Τον καρκίνο όμως για να τον καταπολεμήσεις είναι πρώτα το χειρουργείο, η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες. Αυτά τα τρία λέει η επιστήμη ότι βάζουν τον καρκίνο στην άκρη για να μπορέσει να συνεχίσει ο άνθρωπος να ζει και όχι μόνο να ζει αλλά να έχει ποιότητα ζωής. Για αυτό λοιπόν το θεωρώ άκαιρο και πολύ άτοπο για τον συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή στις πλάτες των ασθενών με καρκίνο βγαίνει ο κάθε ένας και να λέει να έχει άποψη; Εγώ θυμώνω. Νομίζω πως μας θεωρούν ένα τσουβάλι πατάτες και μας πετούν μια από εδώ μια από εκεί».

Τελειώνοντας την δήλωσή της η κυρία Γραμματόγλου υπογράμμισε ότι όλοι αυτοί «παίζουν με τις πλάτες των καρκινοπαθών» και αποκάλυψε πως στα 12 χρόνια στο ΚΕΦΙ, είδε ανθρώπους που ήταν κατά των χημειοθεραπειών και μετά παρακαλούσαν να τους γίνει μια θεραπεία για να μην πονούν.

«Ας αφήσουν τους ασθενείς να πορεύονται εκεί που πορεύονται γιατί εγώ στα 12 χρόνια στο ΚΕΦΙ έχω δει ανθρώπους που είχαν διαφωνία, που δεν έκαναν χημειοθεραπείες γιατί πίστευαν στα εναλλακτικά και όταν έφταναν στο τελικό στάδιο παρακαλούσαν να τους γίνει κάποια χημειοθεραπεία, για να μην πονούν και άλλοι πέθαιναν στα πατώματα. Ούτε στην άκρη του μυαλού κανενός να περάσει, ότι θα πάρει χασισέλαιο και θα γιατρευτεί».

Ο αντιρρησίας συνείδησης που θεωρεί την καριέρα χολέρα έγινε και υπερασπιστής της κάνναβης για τους καρκινοπαθείς

Κι εκεί που λες πως υπάρχουν κάποια όρια που ένας άνθρωπος που λειτουργεί ως σύμβουλος του πρωθυπουργού δεν θα τολμούσε να τα ... αγγίξει, εκεί έρχεται ο Νίκος Καρανίκας να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οργή προκαλεί και δικαιολογημένα, η απόφαση του να κοινοποιήσει άρθρο το οποίο περιέγραφε την ιατρική περιπέτεια ενός υποτιθέμενου καρκινοπαθή και παροτρύνει να μη γίνονται χημειοθεραπείες γιατί το έλαιο κάνναβης εξαφανίζει την ασθένεια!

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την ελαφρότητα που ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου αποθαρρύνει μέσω τέτοιων κειμένων τους καρκινοπαθείς από το να ακολουθούν τις θεραπείες τους. Δεν είναι φυσικά να απορεί κανείς και για τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του, όταν μάλιστα οι καρκινοπαθείς στη χώρα μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και οι οικογένειες τους αγωνιούν καθημερινά.

Όπως ήταν αναμενόμενο η σελίδα του Καρανίκα δέχτηκε «βροχή» από σχόλια από πολλούς πολίτες, αλλά και από τραγικούς γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους από την αρρώστια και φυσικά αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα πόσο ευαίσθητο είναι το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Νίκος Καρανίκας πάντως δεν έδειξε να ... πτοείται και απάντησε γράφοντας απλά «διαγράφω κατινιές», χωρίς φυσικά να δείξει μεταμέλεια για το τεράστιο ατόπημα του.

 

Πηγή: Koolnews.gr

Best of internet