Δυστυχώς ακροδεξιός πρόεδρος στην Αυστρία, σύμφωνα με τα exit polls

Gazzetta team
Δυστυχώς ακροδεξιός πρόεδρος στην Αυστρία, σύμφωνα με τα exit polls
«Θρίλερ» για την έκβαση του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, με τον Νόρμπερτ Χόφερ να προηγείται ελάχιστα .

Σε «θρίλερ» φαίνεται να εξελίσσεται ο σημερινός δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, και καταμετρημένο ένα 60% των ψήφων, οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονται σε έναν αγώνα «στήθος με στήθος», με τον υποψήφιο του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, να προηγείται οριακά, με ποσοστό 50,1%, έναντι του αντιπάλου του, υποψήφιου των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, με ποσοστό 49,1%.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Αυστρίας, ο Νόρμπερτ Χόφερ του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) και ο οικολόγος Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, των Πράσινων, δίνουν μάχη στήθος με στήθος, σύμφωνα με τις προβολές ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ORF, ο υποψήφιος του FPÖ φέρεται να λαμβάνει 50,2% έναντι 49,8% του αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις που έχουν ένα περιθώριο λάθους +/- 2% για τις εκλογές αυτές τις οποίες παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή η Ευρώπη.

Άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη επίσης από το ινστιτούτο SORA για το δίκτυο ORF δείχνει ότι ο ανεξάρτητος Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν προηγείται με 50,1% έναντι του Χόφερ που λαμβάνει 49,9%. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους 1,6 μονάδες.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. Ωστόσο τα ψηφοδέλτια που θα σταλούν ταχυδρομικώς, τα οποία θα μπορούσαν να κρίνουν μια αμφίρροπη μάχη, θα έχουν όλα καταμετρηθεί μέχρι αύριο.

Πηγή: protothema.gr