Ισοδύναμα σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2016

Gazzetta team
Ισοδύναμα σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2016
Δεν θα ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.

Νομοτεχνική διόρθωση που αφορά στο άρθρο 236 του πολυνομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια κατέθεσε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού ώστε να μην ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.

Έτσι, σύμφωνα με την βελτίωση, δεν θα ισχύσει η τροπολογία η οποία προέβλεπε το «πάγωμα» της μισθολογικής ωρίμανσης και των προαγωγών για δύο χρόνια των εργαζόμενων που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.

Τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα

Ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αμέσως μετά την κατάθεση της σχετικής διάταξης ανέφερε ότι η εν εξελίξει αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι αναμφίβολα η πιο δύσκολη, κρίσιμη και σημαντική γιατί κλείνει όλες τις δημοσιονομικές και χρηματοπιστωτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η επόμενες αξιολογήσεις δεν θα περιλαμβάνουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Πηγή: ethnos.gr