«Δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός κ. Τσίπρα»! Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη

Gazzetta team
«Δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός κ. Τσίπρα»! Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη
«Η χώρα βιώνει μία πρωτοφανή υποβάθμιση στην ευρωπαϊκή σκηνή».

«Στην προηγούμενή του ομιλία στη βουλή ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν πρέπει να τον κατηγορήσουμε ότι μας είπε ψέματα, αλλά γιατί απλά είχε αυταπάτες. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας», τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε την σκληρή του επίθεση στον πρωθυπουργός τονίζοντας πως, «Δεν είναι μαγκιά να μην έχει ιδέα για πιο πράγμα μιλάς, σημαίνει απλούστατα ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά. Εκτός από αυταπάτη υπήρχε πολιτική απάτη, κυνική, οργανωμένη και αδίστακτη. Η χυδαιότερη απάτη σε βάρος των Ελλήνων που έγινε ποτέ την κάνατε εσείς κ. Τσίπρα και συνεχίζετε το λαϊκισμό. Αντί να ανακαλύψετε την ευθύνη της αλήθειας συνεχίζετε να ψεύδεστε. Ρίχνετε ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο του πολιτικού κυνισμού. Ο πολιτικός κυνισμός της εξουσίας καταλήγει πάντα σε σκάνδαλα. Η χώρα βιώνει μία πρωτοφανή υποβάθμιση στην ευρωπαϊκή σκηνή», είπε ο κ.Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία.

«Η ελληνική οικονομία θα χάσει το 2015 και 2016 21 δισ. ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση 5000€ για το κάθε νοικοκυριό. Τη δουλειά της επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων θα την έκανε η μεγέθυνση της οικονομίας και όχι τα επιπλέον μέτρα και η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει ξανά το βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι νέοι φόροι θα στραγγαλίσουν κάθε επιχειρηματική δράση. Θα οδηγήσουν νομοτελειακά, ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία. Με τα μέτρα που σήμερα νομοθετείτε στερείτε από τη χώρα τη δυνατότητα να ανακάμψει να προοδεύσει, να αναπτυχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και για τους έμμεσους φόρους.

«Οι έμμεσοι φόροι στερούν εισόδημα από αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, τέλος διαμονής στα ξενοδοχείο, τέλος στο τηλέφωνο, το ίντερνετ, στην τηλεόραση και άλλα τόσα αγαθά.»

Πηγή: newsbeast.gr