Ξεκινά ο εφιάλτης των πλειστηριασμών: 5000 ακίνητα στο σφυρί τον Ιούνιο

Ξεκινά ο εφιάλτης των πλειστηριασμών: 5000 ακίνητα στο σφυρί τον Ιούνιο

Αρχίζουν ξανά οι πλειστηριασμοί ακινήτων τον Ιούνιο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι μέχρι το τέλος του 2016 οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην εκπλειστηρίαση 500 ακινήτων, τα οποία αποτελούν υποθήκη σε κόκκινα δάνεια όλων των κατηγοριών.

Ξεκινά ο εφιάλτης των πλειστηριασμών: 5000 ακίνητα στο σφυρί τον Ιούνιο

Σύμφωνα με την «RealNews» Οι εντολές για πλειστηριασμό θα αφορούν αρχικά ακίνητα που έχουν αποκτηθεί με στεγαστικά δάνεια μεγάλου ποσού.

Ουσιαστικά πρόκειται για ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 300.000 ευρώ, Πλειστηριασμοί επίσης θα γίνουν και σε ακίνητα που έχουν αποκτηθεί με επιχειρηματικά δάνεια και σήμερα χρησιμοποιούνται για εταιρική/εμπορική χρήση.

Στόχος των πλειστηριασμών που θα γίνουν εντός του 2016 είναι , το ξετρύπωμα των στρατηγικά κακοπληρωτών-δανειοληπτών οι οποίοι ανέρχονται σε 25.000-30.000.

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2015 η προστασία από τους πλειστηριασμούς αφορά μικρή μάζα δανειοληπτών σε σχέση με το ύψος των κόκκινων δανείων.

Την ίδια ώρα μαζικά στα Funds περνούν χιλιάδες δάνεια ιδιωτών. Το νομοσχέδιο προβλέπει την πώληση και των εξυπηρετούμενων δανείων και ορίζει ότι οι ξένες εταιρίες που θα πάρουν το δάνειο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν το επιτόκιο εφόσον είναι κυμαινόμενο.

Πηγή: koolnews.gr

Best of internet