Ειλικρινής ο Χουλιαράκης: Ξεχάστε μειώσεις φόρων για τουλάχιστον 2 χρόνια

Gazzetta team
Ειλικρινής ο Χουλιαράκης: Ξεχάστε μειώσεις φόρων για τουλάχιστον 2 χρόνια
Στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση επιβάλει φόρους, χωρίς να μειώνει τις δαπάνες προσπάθησε να απαντήσει ο Γιώργος Χουλιαράκης.

«Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο ένας είναι παίρνοντας λίγα από πολλούς κι ο άλλος πολλά από λίγους. Ο πρώτος σημαίνει μείωση φόρων κι ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, αλλά οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες, που θέλει η ΝΔ και σημαίνει περαιτέρω αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Εμείς θα μειώσουμε τις δαπάνες, αλλά με τρόπο που θα δημιουργήσει χώρο για να μειωθούν οι φόροι μετά από ένα με δύο χρόνια», είπε από το βήμα της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως «κόφτης» δεν θα ενεργοποιηθεί, καθώς η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως αγγίξει τους στόχους πλεονασμάτων.

«Το μόνο ρίσκο που βλέπω είναι αν δεν πιαστούν οι ρυθμοί μεγέθυνσης που προβλέπει η κυβέρνηση και οι θεσμοί», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο σε σχέση με όσα προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου», ισχυρίστηκε ο κ. Χουλιαράκης, τονίζοντας πως «η οικονομία έχει πάει καλύτερα από προβλέψεις και τα έσοδα το ίδιο και τα δημοσιονομικά μέτρα που υποχρεωνόμαστε να νομοθετήσουμε είναι λιγότερα απ’ όσα προέβλεπε η συμφωνία Αυγούστου... Όποιος διαφωνεί να καταθέσει εγγράφως για το αντίθετο».



Πηγή: iefimerida.gr