Τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης της Egypt Air (vid)

Gazzetta team
Τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης της Egypt Air (vid)
Συνεχίζονται από αέρος και θαλάσσης οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τη διακρίβωση των αντικειμένων που εντοπίζονται εντός του FIR Καΐρου, κοντά στο σημείο απώλειας επαφής του σήματος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Το αιγυπτιακό ναυτικό πλεόν «χτενίζει» την περιοχή για τα «μαύρα» κουτία.Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΥΕΘΑ σε απόσταση 5 μιλίων από το σημείο που χάθηκε το στίγμα του μοιραίου Airbus τα ξημερώματα της Πέμπτης βρέθηκε ένα κάθισμα αεροπλάνου, μια αποσκευή και ανθρώπινο μέλος. Στο σημείο έσπευσαν πλωτά του εμπορικού ναυτικού για να περισυλλέξουν τα στοιχεία και να συνεχίσουν την έρευνα.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο αιγυπτιακός στρατός βρήκε 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας συντρίμμια του αεροσκάφους Α320 της Egyptair. Σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Αιγύπτου, δυνάμεις του ναυτικού της χώρας, οι οποίες αναζητούν το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, ανακάλυψαν και κάποια από τα αντικείμενα των επιβατών.

Προς το παρόν, έχουν εντοπισθεί 2 καθίσματα, ανθρώπινο μέλος και βαλίτσα ή βαλίτσες 5 χλμ νοτιότερα του σημείου απώλειας επαφής του σήματος του αεροσκάφους, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ερευνούν αντικείμενα που εντοπίζονται ώστε να διακριβωθεί εάν ανήκουν στο αεροσκάφος.

Egypt Air: Τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης [βίντεο]

Το αμερικανικό δίκτυο «Fox News» αναπαρέστησε σε 3D animation τα τελευταία λεπτά της πτήσης του Airbus της Egypt Air πριν συντριβή στη Μεσόγειο.

Η αναπαράσταση έγινε σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία και συγκεκριμένα με την αναφορά του ελληνικού υπουργείο Αμυνης ότι το αεροσκάφος ενώ βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποσών έκανε έναν απότομο «ελιγμό» 90 μοίρες αριστερά και μετά ακόμη έναν ελιγμό 360 μοίρες προς τα δεξιά.

Δείτε το βίντεο στο 9.15



Πηγή: iefimerida.gr