Οι συγκινητικές ιστορίες του πληρώματος του μοιραίου Airbus (pics)

Gazzetta team
Οι συγκινητικές ιστορίες του πληρώματος του μοιραίου Airbus (pics)
Ο κυβερνήτης τέσσερις ημέρες πριν την τραγωδία είχε πάρει προαγωγή - Ο συγκυβερνήτης είχε παιδικό όνειρο να γίνει πιλότος

Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir που συνετρίβη ενώ εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο την περασμένη Πέμπτη.

Τη στιγμή που οι αιγυπτιακές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του κουφαριού του Airbus, το φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία από τη ζωή των κυβερνητών και αεροσυνοδών που εργάζονταν τη μοιραία νύχτα στο αεροσκάφος της αιγυπτιακής εταιρίας.



Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν και η 26χρονη αεροσυνοδός Σαμάρ Εζ Ελντίν, η οποία είχε παντρευτεί μόλις έξι μήνες πριν την τραγωδία και πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι συνήθιζε να αναρτά μία ανατριχιαστική φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Η νεαρή αεροσυνοδός «ανέβαζε» μία εικόνα που απεικόνιζε μία αεροσυνοδό να βγαίνει από τη θάλασσα κρατώντας τη βαλίτσα της ενώ στο βάθος διακρίνεται το ουραίο τμήμα ενός αεροσκάφους που βυθίζεται στη θάλασσα.

Η 26χρονη είχε σπουδάσει Σύγχρονη Γλωσσολογία στο Κάιρο και ήταν από τα πρώτα θύματα που κατονομάστηκαν μετά την τραγωδία.



Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγεται και ο 37χρονος κυβερνήτης του αεροσκάφους Μοχάμεντ Σαίντ Αλί Σουκχαίρ, ο οποίος μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη συντριβή είχε προαχθεί στη θέση του από εκείνη του συγκυβερνήτη.

Για να γιορτάσει, μάλιστα, την προαγωγή του κάλεσε τους φίλους και τους συναδέλφους του για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη χαρμόσυνη είδηση.

«Να τον ευλογήσει ο Θεός. Τον είδα τελευταία φορά, πριν τέσσερις ημέρες στο πάρτι», δήλωσε ένας φίλος του.

«Κάλεσε όλους τους συναδέλφους του από την EgyptAir και συμφοιτητές του από τη σχολή αεροπορίας σε ένα σπουδαίο δείπνο για να γιορτάσει την προαγωγή του, τέσσερις ημέρες πριν. Γιόρταζε την προαγωγή του», πρόσθεσε ο φίλος του.

Ο Σουκχαίρ, ο οποίος δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά, ήταν έμπειρος πιλότος με 6.275 ώρες πτήσεων, εκ των οποίων οι 2.101 ήταν με Airbus 806.



Ο συγκυβερνήτης Μοχάμαντ Μαμντούχ Ασέμ από την άλλη, ονειρευόταν να γίνει πιλότος από την ηλικία των πέντε ετών με τη μητέρα του να καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να βοηθήσει το γιο της να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Σύμφωνα με φιλικά του πρόσωπα, ο Ασέμ είχε πάθος με την αεροπορία και για αυτό το λόγο η μητέρα του, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, πλήρωσε με όλες της τις οικονομίες για τη σχολή του.

Ο παιδικός του φίλος Ομάρ Νασέφ, μιλώντας στην ιστοσελίδα Daily Beast δήλωσε: «Ήθελε να γίνει πιλότος από τότε που ήταν πέντε ετών. Ήταν απίστευτος άνθρωπος».

Η μητέρα του πριν μερικά χρόνια πέθανε από καρκίνο και η οικογένεια προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη απώλεια, αλλά τουλάχιστον είχε ευτυχίσει να δει το γιο της να εκπληρώνει τα όνειρά του.

«Η μαμά του προσέφερε όλες τις οικονομίες της για την εκπαίδευσή του. Η ακαδημία είναι πολύ ακριβή στην Αίγυπτο. Ήταν μεγάλη θυσία», συμπλήρωσε ο Νασέφ.



Από την άλλη, η επικεφαλής της καμπίνας Μερβάτ Ζακαρία, εγκατέλειψε την επιτυχημένη πορεία της ως ηθοποιός για να γίνει αεροσυνοδός το 1986.

Η Ζακαρία είχε πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, αλλά άφησε πίσω της την υποκριτική για να πετάξει με τα αεροσκάφη της EgyptAir. Μάλιστα, προ ολίγων ετών είχε προαχθεί στη θέση της επικεφαλής της καμπίνας.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος κατονομάστηκαν ως η αεροσυνοδός Γιάρα Χάνι Φαράκ Τοφίκ, ο αεροσυνοδός Ατέφ Λοτφί και ο Γιουσούφ Χαιτάμ Μουσταφά Αμπντούλ Χαμίντ αλ-Αζίζι, καθώς και τα μέλη της ασφάλειας της EgyptAir, Μαχμούντ Αχμέντ, Αχμέντ Μοχάμεντ Μαγκντί και ο Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Μενέμ.

Πηγή: protothema.gr