Διαψεύδει η Ελλάδα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια

Gazzetta team
Διαψεύδει η Ελλάδα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir, με τις ελληνικές αεροπορικές αρχές να αμφισβητούν πως έχουν βρεθεί κοντά στην Κάρπαθο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως έλαβε επιστολή από το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία επιβεβαίωνε τον εντοπισμό συντριμμιών της πτήσης MS804 κοντά στην Κάρπαθο.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το Associated Press, Ελληνας αξιωματούχος αμφισβητεί την εύρεση των συντριμμιών, δηλώνοντας πως αυτά δεν αντιστοιχούν στο αεροσκάφος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής αρχής ασφαλείας πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν στο αιγυπτιακό Airbus.

«Η μέχρι τώρα ανάλυση δηλώνει πως δεν προέρχονται από το αεροπλάνο, με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου να επιβεβαιώνει ότι προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί η εύρεση», ανέφερε.

Ο καπετάνιος του πλοίου «Maersk Ahram», Τάρεκ Γουάμπα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media δημοσίευσε φωτογραφίες από σωσίβια στο σημείο που εικάζεται ότι συνετρίβη η πτήση της EgyptAir MS804.

Το «Maersk Ahram» συμμετέχει στις έρευνες για συντρίμμια στην περιοχή και το μεσημέρι της Πέμπτης ο καπετάνιος «ανέβασε» τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροπλάνο.

Η EgyptAir, επικαλούμενη επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, ενημέρωσε μέσω Twitter πως βρέθηκαν συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους κοντά στην Κάρπαθο.

Παράλληλα, η εταιρεία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ανέφερε πως αιγυπτιακή ομάδα έρευνας σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά εντοπίσθηκαν 50 μίλια νοτιανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του μοιραίου Airbus.



Πηγή: iefimerida.gr