Πρόσφυγες πήγαν στο Δημ. Συμβούλιο με φίδια & σκορπιούς

Πρόσφυγες πήγαν στο Δημ. Συμβούλιο με φίδια & σκορπιούς

Κρατώντας φίδια και σκορπιούς - με τα οποία συμβιώνουν τελευταία στον προσφυγικό καταυλισμό - εμφανίστηκαν πρόσφυγες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Πρόσφυγες πήγαν στο Δημ. Συμβούλιο με φίδια & σκορπιούς

Με φίδια και σκορπιούς - με τα οποία συμβιώνουν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στον καταυλισμό - εμφανίστηκαν πρόσφυγες του καταυλισμού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Οπως είπαν, μ' αυτά συμβιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον καταυλισμό. 

    Σύμφωνα με το thessalianews.gr, αίσθηση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις των όσων περιέγραψαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη και δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας και ουρολοιμώξεων, κάνοντας λόγο για «στρατιωτικοποίηση» του προσφυγικού, συνθήκες «Νταχάου και Μακρονήσου», και μιλώντας για ένα χώρο εξόντωσης του ανθρώπου «τον οποίο κρύβει και αποσιωπά η δημοτική αρχή», ζήτησαν την κατάτμηση του στρατοπέδου, το κλείσιμο του καταυλισμού και τη μεταφορά των προσφύγων εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης.

   Νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων σε ενημέρωσή του αναφέρθηκε σε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ανακοινώνοντας το σχεδιασμό για την εγκατάσταση οικίσκων στο χώρο του στρατοπέδου, καθώς και παρεμβάσεις στο αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου δρομολόγιά του να φθάνουν ως τη δομή εξυπηρετώντας τους πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε επίσης ότι ως το τέλος του μήνα κλιμάκιο του Κεντρικού Συντονιστικού θα επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές για την παραχώρηση ασύλου, ενώ όπως τονίστηκε αναφορικά με το οικονομικό σκέλος του θέματος εγκρίθηκε ήδη κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ που υπερκαλύπτει τα έξοδα του δήμου για το προσφυγικό.

Στη συνεδρίαση παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου, ο Αφγανός πρόσφυγας Αράς, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες καθώς και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών, με τον εκπρόσωπό της Γιάννη Μπαμπανίκο να προτείνει μετεγκατάσταση των προσφύγων στο ...Αισθητικό Άλσος ή μεταφορά τους σε εγκαταλελειμμένα σχολεία στα έρημα χωριά μας καθώς και μέριμνα για τη μόρφωση των εκατοντάδων παιδιών του καταυλισμού.

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet