Τουρκία: Ζητά την καταδίκη Έλληνα πιλότου σε ισόβια!

Gazzetta team
Τουρκία: Ζητά την καταδίκη Έλληνα πιλότου σε ισόβια!
Υποστηρίζουν ότι πριν απο είκοσι χρόνια έριξε τουρκικό F 16 στο Αιγαίο και σκοτώθηκε ο πιλότος του.

Σε άλλη μια προκλητική ενέργεια προχώρησαν οι Τούρκοι ζητώντας την καταδίκη και μάλιστα σε δις ισόβια Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας υποστηρίζοντας ότι κατέρριψε τουρκικό F-16 στο Αιγαίο το 1996.

Το αίτημα κατέθεσαν τα παιδιά του Τούρκου πιλότου Ναίλ Ερντογάν, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στις 8 Οκτωβρίου 1996 νότια της Χίου επικαλούμενοι τη δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από την τουρκική δικαιοσύνη.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Άγκυρα ολοκλήρωσε την έρευνα μελετώντας στοιχεία απο τα ραντάρ και καταγεγραμμένες συνομιλίες που έλαβε από το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Στο φάκελο, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνονται και οι συνομιλίες με τον Έλληνα πιλότο όπως τις παρουσίασε ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν, ο οποίος διεσώθηκε στο περιστατικό του 1996.

Οι Τούρκοι ζητούν ο πιλότος του ελληνικού Mirage 200 Θάνος Γρίβας να καταδικαστεί σε δις ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ενέργειες που υποβαθμίζουν την ανεξαρτησία του κράτους.

«Στην κατάθεσή του ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν υποστήριξε ότι το τουρκικό F-16 κατερρίφη από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα από τα αεροσκάφη "χωρίς κίνητρο" σε διεθνή εναέριο χώρο» αναφέρεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή έχει ήδη σταλεί στον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Τουρκία εκτός αν λάβουν δράση οι Ελληνικές αρχές επικαλούμενος συμφωνία δικαστικής συνδρομής που έχουν Τουρκία και Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr