Γάλλος δισεκατομμυριούχος ανοίγει δωρεάν πανεπιστήμιο πληροφορικής στις ΗΠΑ!

Gazzetta team
Γάλλος δισεκατομμυριούχος ανοίγει δωρεάν πανεπιστήμιο πληροφορικής στις ΗΠΑ!
Η νέα σχολή θα ανοίξει τις πύλες της στο Φρίμοντ, στο ανατολικό τμήμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και κόστισε πάνω από 100 εκατ. δολάρια στον 7ο πλουσιότερο επιχειρηματία της Γαλλίας

O επιχειρηματίας Ξαβιέ Νιέλ, ιδρυτής του Free, ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το επόμενο σχέδιο που ετοιμάζεται να εκπονήσει, τη δημιουργία στις ΗΠΑ μιας δωρεάν σχολής εκπαίδευσης ψηφιακών επαγγελμάτων, στο πρότυπο της «σχολής 42» που ίδρυσε στο Παρίσι το 2013.

Η σχολή «42» τώρα στο Σίλικον Βάλεϊ: ένα πανεπιστήμιο χωρίς δίδακτρα για προγραμματιστές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανοικτό προς όλους, για 10.000 φοιτητές, ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Νιέλ, έβδομος στην κατάταξη των πλουσιότερων επιχειρηματιών στη Γαλλία, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η περιουσία του εκτιμάται στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια (7 δισεκατομμύρια ευρώ).

Οι προσλήψεις του προσωπικού αναμένεται να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, ενώ το καλοκαίρι σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων θα επιλεγούν οι σπουδαστές, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου της σχολής 42.

«Ο Ξαβιέ Νιέλ το χρηματοδότησε προσφέροντας 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία» επισημαίνεται.

Η νέα σχολή θα ανοίξει τις πύλες της στο Φρίμοντ, στο ανατολικό τμήμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο μπροστά από το Σίλικον Βάλεϊ (Καλιφόρνια, δυτικά).

Πηγή: protothema.gr