Πάνω από 44 νεκροί και 90 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στο ΙΡΑΚ

Gazzetta team
Πάνω από 44 νεκροί και 90 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στο ΙΡΑΚ
Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν, μετά από βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη.

Η πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε σε υπαίθρια αγορά σε σιιτική περιοχή της Βαγδάτης, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 38 νεκρους και 70 τραυματίες. Η επίθεση έγινε με εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί σε όχημα, ενώ ανατινάχθηκε και βομβιστής αυτοκτονίας. Στόχος ήταν η περιοχή Σαάμπ, στη βορειοανατολική Βαγδάτη.

Εκτός της επίθεσης στην υπαίθρια αγορά, υπήρξε έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στην περιοχή Αλ - Ρασίντ στα νότια της Βαγδάτης. Η επίθεση αυτή είχε απολογισμό έξι νεκρούς και τουλάχιστον 21 τραυματίες, όπως αναφέρουν στο Reuters ιατρικές πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, το χτύπημα «ταιριάζει» στις μεθόδους του «Ισλαμικού Κράτους». Οι σημερινές επιθέσεις, έγιναν δύο μέρες μετά το χτύπημα του «Ισλαμικού Κράτους» στη βόρεια Βαγδάτη, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 27.

Πηγή: thepressproject.gr