Τσίπρας για ΤΑΡ: Σε νέα εποχή η Ελλάδα με τον αγωγό

Gazzetta team
Τσίπρας για ΤΑΡ: Σε νέα εποχή η Ελλάδα με τον αγωγό
Σημαντικό εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας και μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, οι εργασίες του οποίου εγκαινιάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας οριστικά πίσω την αστάθεια και την αβεβαιότητα, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους και την είσοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το β΄ εξάμηνο του 2016, όπως δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις- και τα σημερινά εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP σηματοδοτούν το πέρασμα σε αυτή τη νέα εποχή.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μια κομβική χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία και την περιοχή αφού η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού TAP, όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπίπτει χρονικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας με μεγάλη οικονομική και γεωστρατηγική σημασία.

Σε ότι αφορά την οικονομική σημασία, τόνισε ότι η εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης συνιστά θεμέλιο λίθο της ενεργειακής στρατηγικής της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ αναφορικά με τη γεωστρατηγική σημασία υπογράμμισε ότι η ενέργεια μπορεί να γίνει γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας για όλους στην περιοχή μας.

Ο TAP είναι μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.