Τι κρύβεται πίσω από την βόμβα σε κατάστημα του Χαϊδαρίου

Gazzetta team
Τι κρύβεται πίσω από την βόμβα σε κατάστημα του Χαϊδαρίου
Επιχειρηματικός ανταγωνισμός ή κύκλωμα εκβιαστών κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση-μήνυμα, που σημειώθηκε με στόχο επιχείρηση εμπορίας καφέ στο Χαϊδάρι.

Επιχειρηματικός ανταγωνισμός ή κύκλωμα εκβιαστών κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση-μήνυμα, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με στόχο επιχείρηση εμπορίας καφέ στο Χαϊδάρι.

Από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος αλλά και άλλων επιχειρήσεων της περιοχής, στη 01:30 τα ξημερώματα εντοπίζεται μοτοσυκλέτα με δύο δράστες, η οποία δεν φαίνεται να έχει πινακίδα κυκλοφορίας, να σταματά έξω από την επιχείρηση στη Λ. Αθηνών 267. Ο συνεπιβάτης κατεβαίνει και τοποθετεί στην είσοδο μία υφασμάτινη τσάντα, στέκεται μερικά δευτερόλεπτα, ενδεχομένως για να πυροδοτήσει το βραδύκαυστο φυτίλι και απομακρύνεται. Λίγα λεπτά αργότερα ακούγεται η έκρηξη, μικρής ισχύος, που προκαλεί ζημιές στους υαλοπίνακες του καταστήματος. Οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών είχαν εντοπίσει υπολείμματα αμμωνιοδυναμίτιδας, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, προμηθεύει με ποσότητες καφέ δεκάδες καταστήματα του Μπουρναζίου και της Δυτικής Αττικής. Ανήκει σε δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και στον χώρο του τζόγου διατηρώντας χαρτοπαικτικές λέσχες και μίνι-καζίνο. Εξαιτίας αυτής τους της δραστηριότητας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, είχαν επαφές με γνωστό αρχινονό, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο πλαίσιο εκτέλεσης «συμβολαίου θανάτου», στο Αιγάλεω.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έλαβαν κατάθεση από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν δεχθεί απειλές ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν κάποιο λόγο που θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της βομβιστικής επίθεσης. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση προσανατολίζουν τις έρευνες κυρίως στο ενδεχόμενο επαγγελματικού ανταγωνισμού που σχετίζεται με τις παράλληλες δραστηριότητες των ιδιοκτητών αλλά και σε ομάδα εκβιαστών, η οποία έδρασε μετά από εντολή!


Πηγή: thetoc.gr