10 εφιάλτες στις πτήσεις που ευτυχώς ξέρουν μόνο οι πιλότοι και όχι οι επιβάτες (pics)

Gazzetta team
10 εφιάλτες στις πτήσεις που ευτυχώς ξέρουν μόνο οι πιλότοι και όχι οι επιβάτες (pics)
Για να φτάσει ένας ιπτάμενος στο πιλοτήριο μιας εμπορικής πτήσης περνάει από μια εκπαίδευση δύσκολη και απαιτητική. Ωστόσο, κάθε πτήση είναι μια δοκιμασία που πολλά και αναπάντεχα μπορούν να συμβούν.

Ένας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Reddit έθεσε το εξής ερώτημα σε πιλότους: «Ποια ήταν η πιο τρομακτική στιγμή στην καριέρα σας για την οποία οι επιβάτες δεν είχαν ιδέα;»

Ιδού οι «αλήθειες» που εμείς οι επιβάτες αγνοούμε. Οι δέκα αναπάντεχες καταστάσεις είναι αληθινές και τις ήξερε μόνο το πλήρωμα του πιλοτηρίου.

image

1. Ξαφνική πτώση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα 23.000 πόδια

Ο πιλότος που το έζησε αυτό είπε ότι ξαφνικά έσβησαν όλες οι ενδείξεις στις οθόνες του πιλοτηρίου. Ωστόσο, το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με τρεις εφεδρικές γεννήτριες.

2. Τοξικά αέρια στην καμπίνα του πιλότου και του συγκυβερνήτη

Κάτι που συμβαίνει συχνά σε εμπορικές πτήσεις και οι κυβερνήτες σε κατάσταση ζάλης και ναυτίας με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματική η επικοινωνία τους με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

image
3. Αναίσθητοι πιλότοι

Πιλότος διηγείται ότι πριν από 12 χρόνια βρέθηκε σε ένα σημείο με ισχυρές αναταράξεις. Από το τράνταγμα ο αγκώνας του συγκυβερνήτη τον χτύπησε στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις του. Ευτυχώς το ιπτάμενο προσωπικό αντέδρασε σωστά χωρίς να δημιουργηθεί πανικός και ο πιλότος ξύπνησε μετά από λίγο. Αν το γνώριζαν οι επιβάτες θα είχαν φρικάρει.

4. Οι επιβάτες δεν ξέρουν πόσο πραγματικά επικίνδυνα είναι τα σύννεφα στάχτης των ηφαιστείων

Ένας πιλότος θυμάται που είχε παγιδευτεί μέσα στις στάχτες που «έφτυνε» η Αίτνα για 20 ολόκληρα λεπτά. Η στάχτη των ηφαιστείων μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρονικές βλάβες στο αεροσκάφος, το οποίο είναι δυσοίωνο για τη συνέχεια της πτήσης.

image
5. Ξαφνική πτώση του παραθύρου του πιλοτηρίου

6. Απειλή για βόμβα κατά τη διάρκεια της πτήσης

Συνέβη σε πιλότο κατά τη διάρκεια υπερατλαντικής πτήσης και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ελπίζει στο ενδεχόμενο της φάρσας. Οι επιβάτες δεν είχαν ιδέα.

image

7. Παραλίγο συγκρούσεις στον αέρα

Μερικές φορές δεν φταίει ο πιλότος, αλλά οι συντεταγμένες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Οι ιπτάμενοι συμφωνούν ότι αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους.

8. Παραλίγο συγκρούσεις στον αεροδιάδρομο

image

9. Πτήση μέσα σε καταιγίδα με μηδέν ορατότητα

10. Κινητήρας να «ρουφήξει» πουλί

Πηγή: athnesvoice.gr