Πως θα βγάλεις 25.000 δολάρια από το Pornhub

Gazzetta team
Πως θα βγάλεις 25.000 δολάρια από το Pornhub
Μπορεί η εύρεση των κενών ασφαλείας να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα αναζητήσει κανείς στο Pornhub, αλλά η ιστοσελίδα με περιεχόμενο ενηλίκων αποφάσισε να προσφέρει μέχρι και 25.000 δολάρια σε όποιον κάνει ακριβώς αυτό.

Την Τρίτη, το Pornhub ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει τα βήματα μερικών εκ των βασικότερων παικτών του τεχνολογικού κλάδου «επικηρύσσοντας» τους επίδοξους χάκερς του μέσω του περίφημου προγράμματος «bug bounty». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Pornhub προσκαλεί τους χρήστες της ιστοσελίδας περιεχομένου ενηλίκων να προσπαθήσουν να την χακάρουν για να αποκαλύψουν οποιαδήποτε κενά ασφαλείας με αντάλλαγμα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των25.000 δολαρίων. Αξίζει να διευκρινιστεί πως η ανταμοιβή κυμαίνεται από 50 και φτάνει τα 25.000 δολάρια, ανάλογα με το πόσο σημαντικό είναι το bug που βρέθηκε.

Για να επιλεγούν οι λεγόμενοι «White hat hackers» - οι καλοί παραβάτες του διαδικτύου - πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα έχουν αναφέρει την όποια ευπάθεια του συστήματος. Χρειάζεται να στείλουν μια πλήρη περιγραφή του προβλήματος καθώς και τον τρόπο επίλυσής του συνοδευόμενο από screenshots ή άλλες αποδείξεις για το κενό στον κώδικα. Και φυσικά οφείλουν να αποκαλύψουν το σφάλμα αποκλειστικά Pornhub.



Οι πληρωμές θα γίνουν μέσω της υπηρεσίας HackerOne η οποία επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας να φιλοξενήσουν τα bug bounty προγράμματά τους.

«Όπως έχουν κάνει κι άλλες σημαντικές εταιρείες του χώρου τον τελευταίο καιρό, αναζητάμε τους πιο ταλαντούχους στον τομέα της ασφάλειας συστημάτων να δράσουν προληπτικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συμπληρωματικά φυσικά με τις δικές μας ομάδες ασφαλείας που προστατεύουν καθημερινά τον ιστότοπό μας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε όχι μόνο την εγκυρότητα του site μας, αλλά και των μελλοντικών χρηστών μας, προυπόθεση υψίστης σημασίας για εμάς» ανέφερε ο Core Price αντιπρόεδρος του Pornhub σε ένα δελτίο τύπου.

Η ιστοσελίδα ψυχαγωγίας ενηλίκων αριθμεί μέχρι στιγμής 60 εκατομμύρια καθημερινούς επισκέπτες, επισκεψιμότητα που θα μπορούσε να την τοποθετήσει εύκολα στο στόχαστρο των χάκερς.

Το Pornhub προειδοποιεί βέβαια πως για τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μαζικές συνδέσεις ώστε να υπερφορτωθεί ο διακομιστής και να πέσει η ιστοσελίδα καθώς ούτε και σωματικές επιθέσεις στα γραφεία και στα data centers. Επιπλέον παρουσίασε μια σειρά από αδυναμίες οι οποίες δεν θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Τέτοιου είδους προγράμματα ανταμοιβής είναι αρκετά δημοφιλή μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας εφόσον τους δίνουν την ευκαιρία να αναθέτουν την ασφάλεια των συστημάτων τους σε ταλαντούχους ελεύθερους χάκερς. Δεν πάει πολύ καιρός που είδαμε την διάσημη εφαρμογή εύρεσης ταξί Uber να λανσάρει το δικό της bug bounty πρόγραμμα, προσφέροντας στους επίδοξους χάκερς της μέχρι και 10.000 δολάρια για την εύρεση τυχόν ευπαθειών. Η Google από τη μεριά της, πιο γενναιόδωρη, προσφέρει έως και 20.000 δολάρια σε αντίστοιχη περίπτωση ενώ μόλις πριν λίγο καιρό η Facebook πλήρωσε έναν 10χρονο χάκερ, τον μικρότερο σε ηλικία που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα σε bug bounty, με το ποσό των 10.000 δολαρίων αφού ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας στο Instagram.

Πηγή: insider.gr