Να επιστρέψει σπίτι της η μικρή Μαρία, θέλει τώρα η οικογένειά της

Gazzetta team
Να επιστρέψει σπίτι της η μικρή Μαρία, θέλει τώρα η οικογένειά της
«Δεν συντρέχει πλέον λόγος να επιβάλλεται το μέτρο της διαβίωσης του παιδιού στο νοσοκομείο», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» παραμένει για 11η ημέρα η τετράχρονη Μαρία-Ειρήνη Πρίντεζη, που βρέθηκε σώα 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της την Κυριακή του Πάσχα από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Όπως επισημαίνει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Σταύρος Γεωργόπουλος, «αύριο θα καταθέσουμε αίτηση στην εισαγγελέα ανηλίκων για άρση ή αντικατάσταση του περιοριστικού μέτρου παραμονής του παιδιού στο Παίδων και όχι στην οικία του». Σύμφωνα με την οικογένεια η μακρά παραμονή του παιδιού μακριά από τη μητέρα και τον πατέρα του, μόνο κακό κάνει στην τετράχρονη, αφού συνεχώς κλαίει και ζητά να επιστρέψει σπίτι της.

«Ο νόμος προβλέπει απομάκρυνση του παιδιού από γονείς που παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους. Απαιτεί δηλαδή εκτίμηση της συνολικής στάσης τους, καθημερινά και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ένα μεμονωμένο περιστατικό», τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος.

Και προσθέτει: «Η άμεση αντίδραση και κινητοποίηση των γονέων για να βρεθεί το παιδί, η συνεργασία τους με τους παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, η καθημερινή παρουσία τους στο νοσοκομείο και η δυσφορία του παιδιού κάθε βράδυ που το αποχωρίζονται, αποδεικνύουν ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος να επιβάλλεται το μέτρο της διαβίωσης του παιδιού στο νοσοκομείο, εκτός δηλαδή του περιβάλλοντός του. Άλλωστε στο νοσοκομείο υπάρχουν μικρόβια, ασθένειες. Δεν είναι προς το συμφέρον του. Το μέτρο αυτό δεν είναι ούτε πρόσφορο ούτε αναλογικό».

Πηγή: protothema.gr