Αποφυλακίζεται και άλλος κατηγορούμενος για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Gazzetta team
Αποφυλακίζεται και άλλος κατηγορούμενος για τα μαύρα ταμεία της Siemens
Ακόμη ένας κρατούμενος, ο τέταρτος κατά σειρά, αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις ελληνικές φυλακές με βραχιολάκι.

Πρόκειται για τον γαλλο-ελβετό Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος κατηγορείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens (αλλά και σε ακόμη δύο δικογραφίες εξοπλιστικών) ο οποίος απέσπασε το «ναι» για κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι.

Ωστόσο μένει να συμφωνήσουν τα συμβούλια εφετών που θα εξετάσουν σχετικό αίτημά του και στις άλλες δικογραφίες, στις οποίες εμπλέκεται.

Οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών πάντως άναψαν το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του, ύστερα από 13 μήνες, με το υπ' αριθμ. βούλευμα 686/2016, κάνοντας δεκτή την αίτησή του για περιορισμό κατ' οίκον από όπου μπορεί να φεύγει μόνο με βραχιολάκι και να πηγαίνει στα δικαστήρια για την δίκη του.

Ο Όσβαλντ αντιμετωπίζει την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην μίζες των μαύρων ταμείων, αλλά και στις μίζες των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και στην προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson.

Οι υπόλοιποι κρατούμενοι με βραχιολάκι είναι 2 κατηγορούμενοι της υπόθεσης Energa, καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Πηγή: iefimerida.gr