Η συγκλονιστική μάχη ζωής του τετράχρονου Κωνσταντίνου

Gazzetta team
Η συγκλονιστική μάχη ζωής του τετράχρονου Κωνσταντίνου
Το χαμόγελο και η καρτερικότητα του μικρού Κωνσταντίνου είναι ίσως τα μοναδικά και όπως λέει και η οικογένειά του, πιο ισχυρά όπλα για να μπορέσουν επί της ουσίας εκείνοι να πάρουν δύναμη από το μικρό αγοράκι, να σταθούν γενναίοι και δυνατοί σε αυτή τη δύσκολη μάχη που έχουν κληθεί όλοι μαζί να δώσουν προκειμένου να καταφέρουν να σώσουν το ίδιο τους το παιδί.

Ο Κωνσταντίνος είναι μόλις τεσσάρων χρόνων. Ένα μικρό αγγελουδάκι.

Ένα πλασματάκι τόσο αδύναμο αλλά συνάμα και τόσο δυνατό. Σαν μία μαγική δύναμη να του έδωσε ώθηση για να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει.

Για τους γονείς του, Ευθύμη και Παρασκευή, το χαμόγελο του Κωνσταντίνου είναι ίσως το μόνο πράγμα που τους κάνει να αγωνίζονται εδώ και καιρό προκειμένου να τον βοηθήσουν.

Ο Κωνσταντίνος που δε μπορεί αυτήν την περίοδο να παίζει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του γιατί ασθενεί και είναι αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα μοιάζει τόσο γενναίος.

Πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου με αρχικό όγκο στο αριστερό επινεφρίδιο και μεταστάσεις στα οστά και στον μυελό. Αντιμέτωπος με την πιο σκληρή μάχη της ζωής του και ας είναι μόλις τεσσάρων χρόνων, ο μικρός Κωνσταντίνος παλεύει. Βρίσκει αγάπη, ασφάλεια και νιώθει δυνατός στα χέρια των γονιών του και το σημαντικότερο δεν έχει χάσει ούτε για μία στιγμή το παιδικό του κέφι και χαμόγελο.

Οι γιατροί του, στο Ιπποκράτειο, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη θεραπεία του, ωστόσο αυτή τη στιγμή ούτε στη Γερμανία ούτε στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο.

Η μόνη του ελπίδα είναι να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σικάγου (University of Chicago Corner Children’s Hospital), που έλαβε γνώση και μπορεί να αναλάβει τη σοβαρή περίπτωσή του καθώς φημίζεται για παιδιατρικά ζητήματα τέτοιας βαρύτητας. Ωστόσο τα έξοδα νοσηλείας είναι πάρα πολύ υψηλά και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν συνδέεται με κανέναν ασφαλιστικό φορέα.

Απαιτούνται τουλάχιστον 250.000 δολάρια και τα νοσήλια μπορεί να φτάσουν ακόμα ψηλότερα.

Οι γονείς του Κωνσταντίνου έχουν ανοίξει τον λογαριασμό 119-00-2310030090 με ΙΒΑΝ GR07 0140 1190 1190 0231 0030 090 στην Alpha Bank, τον οποίο έχει εγκρίνει το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ελπίδα να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη σωτηρία του παιδιού.

Άνθρωποι γενναίοι, που, έχουν κληθεί να δώσουν μία δύσκολη μάχη. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι τα μάτια αυτού του πλάσματος που έχει μία ελπίδα να σωθεί αν καταφέρει να βρεθεί εκεί που πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση χειρουργική.

Πηγή: protothema.gr