Εν μέσω κρίσης αύξησε τις καταθέσεις του ο Παπανδρέου

Gazzetta team
Εν μέσω κρίσης αύξησε τις καταθέσεις του ο Παπανδρέου
Εν μέσω κρίσης παρατηρείται συνεχής αύξηση των καταθέσεων του πρώην πρωθυπουργού - Άλλωστε η δημιουργία λογαριασμών στο εξωτερικό δε συνοδεύεται από μείωση των ποσών που έχει ο κ. Παπανδρέου στις ελληνικές τράπεζες, αλλά από αύξησή τους.

Μείζον θέμα προκύπτει για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου από τη δημοσίευση του πόθεν έσχες, καθώς το 2012 εμφανίζεται να προχωρά στο άνοιγμα δύο προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών στην Αμερική για να αποταμιεύσει περίπου 140.000 δολάρια. Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Bank Of America άνοιξε, επίσης, τραπεζικό λογαριασμό και η σύζυγός του, τοποθετώντας 1.500 δολάρια.

Σε ελληνικές τράπεζες το ζεύγος Παπανδρέου έχει καταθέσεις ύψους 624.900 ευρώ. Συνολικά λοιπόν οι καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούσαν τότε τις 750.000 ευρώ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η δημιουργία λογαριασμών στο εξωτερικό δε συνοδεύεται από μείωση των ποσών που έχει στις ελληνικές τράπεζες, αλλά από αύξησή τους.

Από τη σύγκριση των παλαιοτέρων πόθεν έσχες προκύπτει ότι το 2010 οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονταν σε 319.425 ευρώ και το 2011 σε 500.340 ευρώ.

Παράλληλα, η ακίνητη περιουσία δεν εμφανίζει μεταβολή.















Πηγή: protothema.gr