Πάνω από 125 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

Gazzetta team
Πάνω από 125 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια
Περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη από τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Γιαν Έλιασον, που τονίζει ότι ο αριθμός των εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία.

Στη διάρκεια θεματολογικής συζήτησης για την ειρήνη και την ασφάλεια ο Έλιασον εξήγησε ότι το 80% των σημερινών αναγκών ανθρωπιστικής βοήθειας, προκαλείται από τις βίαιες πολεμικές συγκρούσεις, την κλιματική αλλαγή, την ξηρασία, αλλά και τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ο διεθνής οργανισμός θα πρέπει να θέσει ως βασική αποστολή του την προληπτική δράση έναντι των απειλών ασφάλειας, ενώ υψηλής προτεραιότητας θα πρέπει να είναι και η διεξαγωγή ερευνών για την εφαρμογή μακροπρόθεσμων -ολικού χαρακτήρα- λύσεων στις εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις.

Στο επίπεδο της εσωτερικής του αναδιοργάνωσης ο ΟΗΕ λαμβάνει μέτρα κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της κακοποίησης αδύναμων ομάδων, αλλά και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στη διεξαγωγή των ειρηνευτικών αποστολών, σύμφωνα με τον Έλιασον.

Πηγή: newsbeast.gr