Νέος υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ: Ελέγχει και τις online επικοινωνίες

Gazzetta team
Νέος υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ: Ελέγχει και τις online επικοινωνίες
Ενα σημαντικό «όπλο» στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, που θα σαρώνει τις τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και τις διαδικτυακές επικοινωνίες, θα αναλάβει... υπηρεσία τους επόμενους μήνες.

Πολύωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον 8ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ). Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους», αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο υπερσύγχρονο σύστημα επισυνδέσεων (κοριός) της ΕΛ.ΑΣ. Που αναμένεται να εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου εδρεύει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, η οποία θα έχει την εποπτεία.

Το νέο σύστημα νόμιμης παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών έχει εξαιρετικά μεγάλες δυνατότητες και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος αφού «είναι σε θέση να πιάνει κάθε επικοινωνία, καθώς είναι ένα σύστημα πολύ εξελιγμένο», όπως αναφέρει στο «Εθνος» πηγή που έχει γνώση των δυνατοτήτων του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη σύσκεψη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Παραβρέθηκε και ο προμηθευτής του εν λόγω συστήματος, ο οποίος παρείχε πληροφορίες και ανέλυσε τις τεχνικές δυνατότητες του υπερκοριού της ΕΛ.ΑΣ. Ενώ φέρεται να δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για τις δυνατότητες νόμιμης υποκλοπής επικοινωνιών που γίνονται μέσω Διαδικτύου.

Ο υπερκοριός θα λειτουργεί με servers της ΕΛ.ΑΣ., θα έχει τη δυνατότητα λήψης και μετάδοσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο αλλά και της αποστολής στοιχείων στο «πεδίο μάχης», ενώ μετά την έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει σταδιακά η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των αξιωματικών συζητήθηκε και ο αναβρασμός που επικρατεί στις φυλακές και συγκεκριμένα στις πτέρυγες των βαρυποινιτών. Οι δυνατότητες του νέου υπερκοριού είναι τεράστιες και οι ποινικοί εμφανίζονται θορυβημένοι.

Πηγή: iefimerida.gr