Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό στο Μόναχο - ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Gazzetta team
Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό στο Μόναχο - ένας νεκρός και τρεις τραυματίες
Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του και τρεις τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, την Τρίτη, όταν του επιτέθηκε ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι.

Η γερμανική αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όπως μετέδωσε η Bayerischer Rundfunk.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και ότι τα θύματα είναι άνδρες.

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντισιτκής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο άνδρα έχει "εκ των προτέρων ισλαμιστικό" κίνητρο.

Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί", είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, "ένας νεαρός άνδρας", συνελήφθη και "δεν είναι πολύ συνεργάσιμος". Ο άνδρας αυτός "μοίρασε μαχαιριές γύρω του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Πηγή: tanea.gr