Διαγνώστηκε με καρκίνο το αγοράκι που μάκραινε τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε παιδιά με καρκίνο

Gazzetta team
Διαγνώστηκε με καρκίνο το αγοράκι που μάκραινε τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε παιδιά με καρκίνο
Είναι από τις δοκιμασίες της ζωής. Είναι από τα ύπουλα παιχνίδια της μοίρας. Το μικρό αγοράκι που δυο χρόνια μάκραινε τα μαλλάκια του διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο μικρούλης Βίνι είναι ένας μαχητής της ζωής που δεν το βάζει κάτω. Πριν από 2 χρόνια ανακοίνωσε στη μητέρα του ότι θα μακρύνει τα μαλλάκια του για να τα δωρίσει σε παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο.

Δυο χρόνια δεν πλησίασε τον κουρέα. Τα μαλλάκια του ξανθά και ίσια μάκρυναν και έφτασαν στους ώμους του.

Είχε έρθει η ώρα να κάνει και εκείνο το δώρο του σε παιδάκια που το είχαν ανάγκη. Κάποια άλλα παιδάκια τον κορόιδευαν και τον έλεγαν «κοριτσάκι» αλλά δεν τον ένοιαζε.

Κουρεύτηκε και ήταν για μέρες, χαρούμενος για αυτό που έκανε. Στο σχολείο του στο Ροσβιλ της Καλιφόρνια, σταμάτησαν να τον πειράζουν. Οι συμμαθητές του όλοι, μιλούσαν για την πράξη του και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να μακρύνουν τα μαλλιά τους.

Ύστερα από λίγες εβδομάδες, η μητέρα του αλλά και η δασκάλα του άρχισαν να παρατηρούν ένα παράξενο πρήξιμο κάτω από το δεξί του μάτι. Το πρήξιμο όσο περνούσαν οι μέρες γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο μέχρι που έκλεισε το ματάκι του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο ξεκίνησαν αμέσως τις εξετάσεις. Τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά. Η τύχη είχε παίξει ένα σκληρό παιχνίδι στον μικρούλη Βίνι. Είχε προσβληθεί από καρκίνο. Ο καρκίνος είχε απλωθεί στα οστά, στο μάγουλο και κινδύνευε το μάτι του.

Οι πόνοι μέρα με τη μέρα άρχισαν να γίνονται αφόρητοι. Ο Βίνι ξεκίνησε τις θεραπείες. Δεν πρόκειται να το βάλει κάτω. Μέρα με τη μέρα παλεύει σε μια άνιση μάχη αλλά όπως λέει και ο ίδιος: «Θα τα καταφέρω. Δεν θα με νικήσει ο καρκίνος». Η μητέρα του Αμάντα περιμένει το αδερφάκι του Βίνι να γεννηθεί σύντομα. Οι παππούδες του δημιούργησαν μια σελίδα στο διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει προκειμένου ο Βίνι να συνεχίσει τις πανάκριβες θεραπείες του. Οι γιατροί εκφράζουν κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά είναι νωρίς ακόμη.

Πηγή: topontiki.gr