Eurovision 2016: Φαβορί η Ρωσία, στο όριο η Ελλάδα

Gazzetta team
Eurovision 2016: Φαβορί η Ρωσία, στο όριο η Ελλάδα
Ο 61ος διαγωνισμός της Eurovision κάνει πρεμιέρα την Τρίτη με την Ρωσία των Κοντόπουλου – Ευαγγελινού να είναι το απόλυτο φαβορί. Περνάει η Κύπρος, στο όριο η Ελλάδα.

Εβδομάδα Eurovision αυτή που διανύουμε με την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να μην είναι σίγουρη για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Την χώρα μας και το «Utopian Land» την βρίσκουμε στη Sportingbet.gr στο 2.75 για πρόκριση στον τελικό και στο 1.40 για αποκλεισμό από αυτόν. Για τους... πλέον αισιόδοξους, η πρωτιά της Ελλάδας στον ημιτελικό δίνει 101.00, ενώ αν θέλει κάποιος να ποντάρει σε νίκη μας στον θεσμό, μπορεί να το βρει στο 251.00!

Σε ότι αφορά την Κύπρο και το «Alter Ego», θεωρείται σίγουρο πως θα βρίσκεται στον τελικό του Σαββάτου. Στο 1.20 η πρόκρισή της στον τελικό, ενώ 4.00 δίνει ο αποκλεισμός της. Σε ότι αφορά την πρωτιά στον ημιτελικό, το βρίσκουμε στο 19.00 και για τους υπεραισιόδοξους, η νίκη στην διοργάνωση προσφέρεται στο 81.00.

Το μεγάλο φαβορί για νίκη στον θεσμό είναι η Ρωσία! Την χώρα η οποία εκπροσωπείται με το τραγούδι «You are the only one» σε στίχους Δημήτρη Κοντόπουλου και σκηνική παρουσία του Φωκά Ευαγγελινού, την βρίσκουμε στο 2.50 για νικήτρια της διοργάνωσης. Η πρόκριση στον τελικό ως πρώτη δίνει 1.35, ενώ ο αποκλεισμός της θεωρείται απίθανος, στο 11.00.

Στον δεύτερο ημιτελικό το απόλυτο φαβορί για πρόκριση είναι η Ουκρανία στο 1.727, ενώ ακολουθούν Αυστραλία στο 3.00 και Βουλγαρία στο 5.00. Επίσης, πίσω από την Ρωσία για νίκη στην διοργάνωση, παίζουν δυνατά η Γαλλία στο 4.50, αλλά και η Ουκρανία επίσης στο 4.50.