Bloomberg: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα

Gazzetta team
Bloomberg: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα
Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, γράφει το πρακτορείο και σημειώνει πως «η έμμεση απειλή αποχώρησης από τις διαπραγματεύσεις είναι δικαιολογημένη».

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο: η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους», σημειώνει στο κεντρικό του άρθρο σήμερα το πρακτορείου Bloomberg. Ένα άρθρο το οποίο υπογράφει σύσσωμη η συντακτική ομάδα.

«Η Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να στηρίξει το σχέδιο που ζητούν οι Ευρωπαίοι, το σχέδιο που περιλαμβάνει δεσμεύσεις που η Ελλάδα δεν μπορεί να τηρήσει και ου αναβάλλει μια ελάφρυνση του χρέους. Η έμμεση απειλή αποχώρησης από τις διαπραγματεύσεις είναι δικαιολογημένη», γράφει το Bloomberg.

Ουσιαστικά, τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζουν κατά βάθος ότι η συμφωνία την οποία επεξεργάζονται δεν θα προχωρήσει. Το πνεύμα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες θυμίζει ένα παλιό ανέκδοτο για την Σοβιετική Ένωση: «Προσποιούμαστε ότι δουλεύουμε και προσποιούνται ότι μας πληρώνουν».

Υπό το πρίσμα αυτής της συμφωνίας, η Ελλάδας συναινεί σε μια σειρά νέων φορολογικών περικοπών, συμπεριλαμβανομένων και μέτρων έκτακτης ανάγκης τα οποία θα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν χρειάζεται έτσι ώστε να υπάρχει επίτευξη και διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Και η Ευρωζώνη λέει: «Αυτό θα τα κάνει όλα μια χαρά»...

Πηγή: protothema.gr