ΣΥΡΙΖΑ κατά ΜΑΤ για την επίθεση σε στελέχη της ΛΑΕ

Gazzetta team
ΣΥΡΙΖΑ κατά ΜΑΤ για την επίθεση σε στελέχη της ΛΑΕ
Tην οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τη Βουλή και συγκεκριμένα ο τραυματισμός μελών της ΛΑΕ από δακρυγόνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη στάση της αστυνομίας στη σημερινή διαδήλωση.

«Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι». προσθέτει και σημειώνει πως «τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει».

Λίγο αραγότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης ανακοίνωσε ότι για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ διενεργείται και προανάκριση και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει».

Πηγή: iefimerida.gr