Μητσοτάκης: Δεν μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κύριε Τσίπρα (vid)

Gazzetta team
Μητσοτάκης: Δεν μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κύριε Τσίπρα (vid)
Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό αναπτύσσει αυτή την ώρα στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στα ψέματα που, όπως είπε, έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό οΚυριάκος Μητσοτάκης.

Επικαλούμενος μια αποστροφή της ομιλίας Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης ότι «σε αυτή τη χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη να πούμε την γλώσσα της αληθείας» ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τα λέει αυτά ένας κατά συρροήν ψεύτης.

«Δεν τη μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κύριε Τσίπρα. Δεν το κάνατε οταν λέγατε ότι θα καταργήσετε τα μνημόνια ή θα επαναφέρετε τη 13η σύνταξη» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα ούτε και στο εξωτερικό» συμπλήρωσε και επικαλούμενος τη ρήση του Μαρκ Τουέιν «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

Χαρακτήρισε, δε, ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας το πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές.

«Θα είστε ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση και θα έχετε ταυτιστεί με την πολιτική εξαπάτηση» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δολοφονείτε την προοπτική των νέων στη χώρα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε 9 μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων».

«Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον υπουργό Οικονομικών και την παραίβαση της «κόκκινης γραμμής» που ο ίδιος είχε θέση ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί».

Αναφερόμενος ειδικά στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή είπε ότι «μειώνετε τις συντάξεις όσων βγαίνουν από εδώ και πέρα στη σύνταξη, αφανίζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπαίζετε τους αγρότες, μειώνετε τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων».

Βάλατε σε όπισθεν την οικονομία συνέχισε την κριτική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εμμένει σε ιδεοληπτικές απόψεις.

«Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα οφείλονται στη δική σας ανικανότητα» επέμεινε στην κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μήπως είναι σχεδιασμός σας να μεταφέρετε τα βάρη στην επόμενη κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με αίσθημα ευθύνης ζήτησα να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Ας τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος απο την αντιπολίτευση και μετά. Ζητάμε εκλογές όπου ο λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα για το μέλλον του. Εκλογές για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας. Έχουν κόστος οι εκλογές; Έχουν αλλά είναι μικρότερο από την παραμονή σας στην εξουσία. Το καλό είναι ότι έτσι θα έχει γκρεμιστεί ο μύθος της αριστεράς στην εξουσία» κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: protothema.gr