Τον πέρασε για τρομοκράτη γιατί έλυνε διαφορικές εξισώσεις

Gazzetta team
Τον πέρασε για τρομοκράτη γιατί έλυνε διαφορικές εξισώσεις
Μια ολόκληρη πτήση της American Airlines καθυστέρησε για περισσότερο από δύο ώρες, επειδή ένας Ιταλός οικονομολόγος έλυνε μια …διαφορική εξίσωση.

Ο Γκουίντο Μέντζιο απομακρύνθηκε από το αεροσκάφος και ανακρίθηκε από πράκτορες, όταν μια γυναίκα δίπλα του δήλωσε πως ένιωθε άρρωστη.

Ο οικονομολόγος τους έδειξε τι έγραφε και τελικά η πτήση απογειώθηκε – με πάνω από δύο ώρες καθυστέρηση.
Ο Μέντζιο δήλωσε στην Washington Post πως ο πιλότος έδειχνε αμήχανος. Ο ίδιος έγραψε στο Facebook πως η εμπειρία του αυτή ήταν «απίστευτη» και τον έκανε να γελάσει.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια επιβιβάστηκε στην πτήση Φιλαδέλφεια – Συρακούσες την Πέμπτη με προορισμό το Οντάριο, όπου θα έδινε μία διάλεξη.

Προτού απογειωθεί το αεροπλάνο, η γυναίκα που καθόταν δίπλα του έδωσε ένα σημείωμα σε μέλος του πληρώματος.

Εκείνη αρχικά τους είπε ότι δεν ένιωθε καλά αλλά στη συνέχεια εξέφρασε τις υποψίες της για τα… ορνιθοσκαλίσματα του Μέντζιο.

Ο οικονομολόγος έγραψε: «Είναι λίγο αστείο. Είναι λίγο ανησυχητικό… Η κυρία απλά με κοίταξε, με κοίταξε να γράφω έναν μυστηριώδη μαθηματικό τύπο και κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν ετοιμαζόμουν να κάνω κάτι καλό. Εξαιτίας αυτού καθυστέρησε μια ολόκληρη πτήση».

Ο ίδιος δήλωσε στο Associated Press πως το πλήρωμα έπρεπε να κάνει περαιτέρω ελέγχους προτού καθυστερήσει την απογείωση. «Θα πρέπει να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες μετά από αναφορές για 'ύποπτη δραστηριότητα' προτού δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, ιδίως από ξενοφοβικές συμπεριφορές».

Η American Airlines δήλωσε πως το πλήρωμα ακολούθησε το πρωτόκολλο για να περιθάλψει έναν άρρωστο επιβάτη και στη συνέχεια διερεύνησε τους ισχυρισμούς της. Διαπιστώθηκε πως δεν ήταν αξιόπιστη.
Η γυναίκα, πάντως, πέταξε με την επόμενη πτήση.

Πηγή: ethnos.gr