Θερμό επεισόδιο με Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Διακόπηκε η συνεδρίαση (vid)

Gazzetta team
Θερμό επεισόδιο με Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Διακόπηκε η συνεδρίαση (vid)
Μπήκε στην αίθουσα της ολομέλειας η αστυνομική φρουρά. Ο προεδρεύων ζήτησε να απομακρυνθεί ο Ηλίας Λαγός. Προηγήθηκε επεισόδιο με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής στη συνεδρίαση της Βουλής για το ασφαλιστικό όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού κατηγορώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά ότι απείλησε την οικογένειά του.

Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Γιάννη Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος.

Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα αν και αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό στη συνέχεια κάλεσε να παρέμβει η φρουρά της Βουλής και να απομακρύνει τον Γιάννης Λαγό.

Οι άνδρες της φρουράς της Βουλής γύρω από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής




Από εκείνη τη στιγμή διεκόπη η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης της συζήτησης στην ολομέλεια αλλά η ένταση δεν σταμάτησε με τους υπουργούς Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη να συνεχίζουν τις φραστικές αντεγκλήσεις.

Στη διένεξη παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ζητώντας το λόγο από τα βουλευτικά έδρανα είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα με τον Ηλία Κασιδιάρη να του απαντά ότι «είσαι ψεύτης».

Μετά το επεισόδιο αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης για 15 λεπτά με τον Γιάννη Λαγό να δηλώνει ότι δεν αποχωρεί από την αίθουσα της ολομέλειας.

Πηγή: protothema.gr