Με ένα ...σμπάρο της ΕΛ.ΑΣ. 61 συλλήψεις

Gazzetta team
Με ένα ...σμπάρο της ΕΛ.ΑΣ. 61 συλλήψεις
Χειροπέδες σε 61 ανθρώπους πέρασαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στην επιχείρηση ελέγχθηκαν εκατοντάδες άτομα, προσήχθησαν 128. Από αυτούς οι 61 συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, για ναρκωτικά. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οκτώ αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Σπάρτης μία περίπτωση κλοπής σε σπίτι, που είχε γίνει στις 26 Απριλίου σε χωριό της Σπάρτης, για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου και άγνωστων συνεργών του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 305 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πέντε παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, πέντε παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και δύο παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, δύο οχήματα και 135 μέτρα καλώδιο ρεύματος, καθώς και μικροποσότητα χασίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.


Πηγή: topontiki.gr