Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο «μεγάλος ηγέτης» γίνεται ακόμα... μεγαλύτερος

Gazzetta team
Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο «μεγάλος ηγέτης» γίνεται ακόμα... μεγαλύτερος
Σε μία σπάνια συνεδρίαση του Κόμματος των Εργατών ο ηγέτης της Bόρειας Κορέας αναμένεται να δώσει στον εαυτό του έναν ακόμα υψηλότερο τίτλο

Μεταξύ πυρηνικών δοκιμών, απειλών προς την Δύση και εκτελέσεων των αντιπάλων του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρήκε τον χρόνο να συγκαλέσει σε συνέδριο το Κόμμα των Εργατών του οποίου ηγείται, το οποίο όπως ανακοινώνεται θα του απονείμει έναν ακόμα υψηλό τίτλο.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση αυτού του οργάνου που γίνεται από το 1980 και όπως όλα δείχνουν αφορά μια πολύ σοβαρή υπόθεση: να τον φέρει στο ίδιο επίπεδο με τον πατέρα και τον παππού του.

Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο, η ατζέντα της συνεδρίασης θα είναι εκτός από τον απολογισμό του έργου της Κεντρικής Επιτροπής είναι η εκλογή του Κιμ στην κορυφή του κόμματος και η εκλογή ενός νέου κεντρικού ηγέτη για το κόμμα.

Όμως ο Κιμ είναι ήδη στην κορυφή του κόμματος, αλλά με τον τίτλο του Πρώτου Γραμματέα. Και κάπου εδώ μπλέκονται τα πράγματα, καθώς δεν είναι καθαρό αν θα διατηρήσει τον ίδιο τίτλο, ή θα δημιουργήσει κάποιον καινούργιο.

Ο Κιμ άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής με μία μικρή ομιλία χθες Παρασκευή, στην οποία αναφέρθηκε στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αλλά και στην δυνατότητά της να μπορεί να θέσει σύντομα δορυφόρους στο Διάστημα.

Από τα εντυπωσιακά στοιχεία της υπόθεσης ήταν βέβαια οι πομπώδεις εκδηλώσεις καθώς και η αίθουσα η οποία ήταν υπερβολικά στολισμένη με σύμβολα του κόμματος και του ίδιου του μεγάλου ηγέτη της χώρας.

Το συνέδριο είναι μία πραγματικά μεγάλη στιγμή για τον νεαρό Κιμ, ο οποίος δεν είχε ακόμα γεννηθεί όταν είχε γίνει το προηγούμενο, το 1980.

Πηγή: protothema.gr