Βερολίνο: Διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών στον σιδηροδρομικό σταθμό

Gazzetta team
Βερολίνο: Διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών στον σιδηροδρομικό σταθμό
To μεταναστευτικό οδηγεί σε άνοδο την ακροδεξιά που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο δημοφιλίας των απόψεών της στην Γερμανία στην ιστορία

«Κανένας μουσουλμάνος σε γερμανικό έδαφος» ήταν το κεντρικό σύνθημα χιλιάδων ατόμων που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν για την είσοδο των προσφύγων και των μεταναστών στην Γερμανία.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ και η πολιτική της να δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Γερμανία. Τα πνεύματα στην διαδήλωση ήταν οξυμένα καθώς απέναντι από τις ομάδες των ακροδεξιών βρίσκονταν ακτιβιστές φιλικοί προς τους πρόσφυγες, όμως ή έντονη παρουσία της αστυνομίας δεν άφησε να υπαρξουν επεισόδια μεταξύ τους.

Πάντως, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η συγκέντρωση ήταν κατώτερη του αναμενόμενου σε ότι αφορά την συμμετοχή, ενώ την ίδια ώρα είχαν οργανωθεί δεκάδες συγκεντρώσεις από υποστηρικτές της Μέρκελ σε άλλα σημεία του Βερολίνου.

Παρ' όλα αυτά, η υποστήριξη της κοινής γνώμης για τα ακροδεξιά κόμματα της Γερμανίας είναι η υψηλότερη στην ιστορία, λίγες ημέρες μετά την δήλωση που υποστήριξαν αρκετοί ακροδεξιοί πολιτικοί ότι το Ισλάμ είναι ασυμβίβαστο με το σύνταγμα της Γερμανίας.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα AfD, ακροδεξιό και ευρωσκεπτικιστικό, ένα ποσοστό της τάξεως του 15%, κάτι που το φέρνει να έχει υψηλό αντίκτυπο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Πηγή: protothema.gr