Βρούτσης: Εισφορά 27% στις αγροτικές επιδοτήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση!

Gazzetta team
Βρούτσης: Εισφορά 27% στις αγροτικές επιδοτήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση!
Μείζον θέμα προκύπτει για τον αγροτικό κόσμο - Ενώ διέψευδε δημοσίως ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος προ διμήνου τη ρύθμιση, τώρα τη φέρνει από το παράθυρο στην τροπολογία 421, παρ. 4

Μείζον θέμα για τον αγροτικό κόσμο, αλλά και για την αξιοπιστία της κυβέρνησης προκύπτει από την αποκάλυψη, σήμερα, στη Βουλή του τέως υπουργού Εργασίας και νυν βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, πως η κυβέρνηση παρά τις δημόσιες διαψεύσεις εδώ και δύο μήνες προωθεί εισφορά για τις αγροτικές επιδοτήσεις! Όπως καταγγέλλει ο κ. Βρούτσης στην τροπολογία 421 παράγραφο 4 υπάρχει σαφής πρόβλεψη για κάτι το οποίο διέψευδε προσωπικά ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της Βουλής στις 26 Φεβρουαρίου είχε αναφερθεί στο θέμα, υποστηρίζοντας ευθέως πως η κυβέρνηση προετοιμάζει και έχει αποφασίσει την πλήρη ενσωμάτωση στην εισφορά του 27% του συνόλου των αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς κάτι τέτοιο προέκυπτε από τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός να απαντήσουν άμεσα. Θα ενταχθούν στο 27% ή όχι οι επιδοτήσεις των αγροτών; Τι σημαίνει η φράση «σύνολο των εσόδων των αγροτών»; Μιλάμε για κάτι πρωτοφανές για το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί καθαρά η κυβέρνηση» ανέφερε τότε στο protothema.gr ο κ. Βρούτσης.

Στον ΣΚΑΙ μάλιστα την ίδια ημέρα του Φεβρουαρίου ο τέως υπουργός δήλωνε πως «παρακολούθησα τη συνάντηση αγροτών και πρωθυπουργού. Χθες μετά τη συνάντηση αυτό που συνειδητοποίησα είναι ένα τεράστιο τρικ».

«Μέχρι τώρα το εισόδημα των αγροτών υπολογιζόταν ως έσοδα μείον έξοδα και ξεχωριστά το εισόδημα από επιδοτήσεις. Τώρα θεωρεί η κυβέρνηση ως εισόδημα τις επιδοτήσεις. Η εισφορά λοιπόν θα υπολογίζεται και στις επιδοτήσεις» τόνιζε. Μετά από αυτές τις καταγγελίες του τέως υπουργού, ο Τάσος Πετρόπουλος ως αρμόδιος υφυπουργός της κυβέρνησης επιτέθηκε στον κ. Βρούτση μιλώντας για πράγματα που δεν υπάρχουν στο μυαλό της κυβέρνησης. Να όμως που τώρα θίγεται με τρόπο άμεσο το αγροτικό εισόδημα προκαλώντας νέο κύκλο συζήτησης κι ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Πηγή: protothema.gr