Αυτή την προσευχή είπε η Μελισάντρε στον Τζον Σνόου! (pics)

Gazzetta team
Αυτή την προσευχή είπε η Μελισάντρε στον Τζον Σνόου! (pics)
Αν δεν έχετε δει το δεύτερο επεισόδιο της σεζόν 6 του Game of Thrones, μην συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά spoilers.

Ο Jon Snow λοιπόν είναι ζωντανός. Αυτό που όλοι πάνω κάτω όλοι (ας είμαστε ειλικρινείς) γνωρίζαμε και περιμέναμε ότι θα συμβεί από τη στιγμή που τον μαχαίρωσε στο τέλος της 5ης σεζόν το μυξιάρικο βλαμμένο, ο Olly!

Η διαδικασία με την οποία ο Jon Snow επανήλθε σε πολλούς θύμισε την ανάσταση του Ιησού Χριστού, τουλάχιστον όπως περιγράφεται στην Αγία Γραφή! Δηλαδή το γυμνό σώμα, το πλύσιμο των μαλλιών, ο καθαρισμός του σώματος του κλπ.

Η Lady Melisandre πραγματοποίησε το όλο τελετουργικό, απαγγέλλοντας μια μυστική προσευχή σε μια εντελώς κατασκευασμένη γλώσσα. Σε μια γλώσσα που ασφαλώς δεν υπάρχει.

Ή μήπως όχι;

Κάποιοι fans του Game Of Thrones, κατάλαβαν ότι αυτή η γλώσσα ήταν τα High Valyrian! Και αυτό το επιβεβαίωσε και ο άνθρωπος που την εφύηρε, ο γλωσσολόγος David J. Peterson!

Και μάλιστα, ο καθηγητής, μετά το επεισόδιο, έγραψε στο blog του μια μετάφραση του τι είπε η Lady Melisandre!

Και η Lady Melisandre, είπε τα παρακάτω σύμφωνα με τον David J. Peterson:

"Zȳhys ōñoso jehikagon Āeksiot epi, se gīs hen sȳndrorro jemagon. Zȳhys perzys stepagon Āeksio Ōño jorepi, se morghūltas lȳs qēlītsos sikagon. Hen sȳndrorro, ōños. Hen ñuqīr, perzys. Hen morghot, glaeson.".

Δηλαδή:

"Ζητάμε από τον Κύριο να λάμψει το φως του και να οδηγήσει αυτή την ψυχή έξω από το σκοτάδι. Παρακαλάμε Τον Κύριο να μοιραστεί την φωτιά του και να ανάψει ένα κερί! Από το σκοτάδι, φως! Από τις στάχτες, φωτιά. Από το θάνατο, ζωή . "

Και τότε ο Τζον ξύπνησε! Αυτά….

Αυτό πρέπει να το διαβάσεις: Κανείς δεν πήρε χαμπάρι την μεγαλύτερη έκπληξη του τελευταίου Game Of Thrones (gifs)