Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό (pics+vids)

Gazzetta team
Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό (pics+vids)
Σε... ρηχά νερά η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο, με την συμμετοχή στο διήμερο απεργιακό κάλεσμα να είναι φανερά κατώτερη των προσδοκιών. Μαζική ήταν νωρίτερα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού.

Σε 48ωρη γενική απεργία σήμερα, Παρασκευή 6 και αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου 2016 προχώρησε η ΑΔΕΔΥ. Συλαλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προςψήφιση στη Βουλή.

Η ανταπόκριση, ωστόσο, στο σημερινό συλλαλητήριο ήταν... στην καλύτερη περίπτωση "χλιαρή". Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας.

Στη Βουλή

Περίπου στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, η πορεία έφτασε έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ομάδα διαδηλωτών έχει "στηθεί" έξω από τη Βουλή. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Το κάλεσμα



Η ΑΔΕΔΥ είχε από χθες καλέσει σε συμμετοχή στην απεργία όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

2. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.1. Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.

4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.

5. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή: newsit.gr